Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Knedliky z domaci pekarny

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Knedliky z domaci pekarny

    Jak jsem jiz psala v "dobrych radach" je sikovne v domaci pekarne delat jakakoliv kynuta testa. Mnoho let mam jiz vyzkouseno, ze jakekoliv kynute testo na knedliky vyjde z pekarny nadherne. Do pekarny jen namerte ingredience a zapnete ji na "testo/dough". Zapomente na to a asi za 1 1/2 mate testo na knedliky. Knedliky ztvarujte podle prani, nechte odpocinout a pak varte jako knedliky ktere by jste delala rucne. V pripade, ze chcete pridat housticku ci burizony ci nejake dalsi kousky potravin (treba uzene maso a housticku na kulate knedliky) je teba vpracovat je do testa rucne az po vyjmuti z pekarny. Nezapomente po ztvarovani nechat znovu vykynout jen tak na prkynku.

    Pro ty ktere jsou v cizine a nemaji Ceskou mouku: Jelikoz ziji v Kanade, s moukou si nedelam starosti a na knedliky pouzivam mouku hladkou, ktera se zde vseobecne pouziva na vsechno peceni. Anglicky je to "All purpose flour" (t.j. mouka na vsechno).

    Recept na knedliky pouzivam stejny jako na ten nejjednodussi bily chleb: hladka mouka, trochu soli, trochu cukru, suche drozdi a voda nebo mleko. Co se tyce mnozstvi ingredienci, muzete pouzit jakykoliv podobny recept, jen vynechat tuk.

    Detska krupicka se Anglicky jmenuje "Cream of Wheat" a najdete ji v oddeleni cerealu hned vedle ovesnych vlocek. To proto, ze se pripravuje na kasi k snidani. Kdyz si prejete michat svoji mouku na vyhradne Ceske recepty je mozno primichat do hladke mouky krupicku.
    Hodne stesti.
Pracuji...
X