Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Zapečené pennette s chřestem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Zapečené pennette s chřestem

    Zapečené pennette s chřestem

    Ingredience pro 4 osoby:
    320 g těstovin „pennette“,
    200 g chřestu (já dala 400 g mraženého chřestu, čerstvý teď není),
    1 l bešamelu (já udělala jenom z 1/2 l mléka, 2 PL hl. mouky, kousku másla),
    1 stroužek česneku (byl dost velký),
    hrst zelené petrželky,
    muškátový oříšek do bešamelu,
    parmazán (použila jsem sýr grana padana),
    olivový olej,
    sůl.
    Postup:
    1. Uvařte chřest v osolené vodě, slijte a nechte vystydnout. Potom nakrájejte na větší kousky a dejte do pánve s nasekanou petrželkou a česnekem. Přidejte trochu olivového oleje a vařte asi 10 minut. Připravte si bešamel a provoňte špetkou muškátového oříšku.
    2. Uvařte těstoviny ve velkém množství osolené vody, slijte je a trochu „promastěte“ olivovým olejem, aby se neslepily. Nechte je vychladnout (já je prolila studenou vodou). Když jsou vychlazené, dejte je do větší mísy, kde je dobře promícháte s chřestem a bešamelem.
    3. Rozdělte těstoviny do 4 zapékacích misek, posypte hojně nastrouhaným sýrem a nechte zapéct v troubě na 200°C asi 30 minut.
    Attached Files
    Soňa
Pracuji...
X