Zapečené pennette s chřestem
Ingredience pro 4 osoby:
320 g těstovin „pennette“,
200 g chřestu (já dala 400 g mraženého chřestu, čerstvý teď není),
1 l bešamelu (já udělala jenom z 1/2 l mléka, 2 PL hl. mouky, kousku másla),
1 stroužek česneku (byl dost velký),
hrst zelené petrželky,
muškátový oříšek do bešamelu,
parmazán (použila jsem sýr grana padana),
olivový olej,
sůl.
Postup:
Ingredience pro 4 osoby:
320 g těstovin „pennette“,
200 g chřestu (já dala 400 g mraženého chřestu, čerstvý teď není),
1 l bešamelu (já udělala jenom z 1/2 l mléka, 2 PL hl. mouky, kousku másla),
1 stroužek česneku (byl dost velký),
hrst zelené petrželky,
muškátový oříšek do bešamelu,
parmazán (použila jsem sýr grana padana),
olivový olej,
sůl.
Postup:
- Uvařte chřest v osolené vodě, slijte a nechte vystydnout. Potom nakrájejte na větší kousky a dejte do pánve s nasekanou petrželkou a česnekem. Přidejte trochu olivového oleje a vařte asi 10 minut. Připravte si bešamel a provoňte špetkou muškátového oříšku.
- Uvařte těstoviny ve velkém množství osolené vody, slijte je a trochu „promastěte“ olivovým olejem, aby se neslepily. Nechte je vychladnout (já je prolila studenou vodou). Když jsou vychlazené, dejte je do větší mísy, kde je dobře promícháte s chřestem a bešamelem.
- Rozdělte těstoviny do 4 zapékacích misek, posypte hojně nastrouhaným sýrem a nechte zapéct v troubě na 200°C asi 30 minut.