Penne all'arrabbiata
Pro 4 osoby:
320 g těstovin Penne rigate,
200 g oloupaných,semínek zbavených rajčat,
4 stroužky česneku,
50 ml bílého suchého vína.
10 černých vypeckovaných oliv (množství záleží na vaší chuti),
hrst zelené petrželky,
olivový olej,
feferonka, sůl
Do menšího kastrolku dáme trochu olivového oleje, oloupaná, semínek zbavená a na kostičky nakrájená rajčata. Osolíme a vaříme asi 20 minut, aby omáčka zhoustla. Vedle do hluboké pánvičky (jako wok) dáme osmahnout 4 stroužky česneku na olivovém oleji, spolu s nasekanou zelenou petrželkou. Když je česnek osmahnutý, zastříkneme bílým suchým vínem a necháme jej odpařit. Potom přidáme rajčatovou omáčku, feferonku a černé olivy nakrájené na plátky (kolečka). Necháme ještě asi 10 minut pobublávat, aby se spojila chuť oliv s omáčkou.
Těstoviny uvařené „al dente“ scedíme, přidáme k omáčce a ještě chvilku společně provaříme.
Dobrou chuť.
Pro 4 osoby:
320 g těstovin Penne rigate,
200 g oloupaných,semínek zbavených rajčat,
4 stroužky česneku,
50 ml bílého suchého vína.
10 černých vypeckovaných oliv (množství záleží na vaší chuti),
hrst zelené petrželky,
olivový olej,
feferonka, sůl
Do menšího kastrolku dáme trochu olivového oleje, oloupaná, semínek zbavená a na kostičky nakrájená rajčata. Osolíme a vaříme asi 20 minut, aby omáčka zhoustla. Vedle do hluboké pánvičky (jako wok) dáme osmahnout 4 stroužky česneku na olivovém oleji, spolu s nasekanou zelenou petrželkou. Když je česnek osmahnutý, zastříkneme bílým suchým vínem a necháme jej odpařit. Potom přidáme rajčatovou omáčku, feferonku a černé olivy nakrájené na plátky (kolečka). Necháme ještě asi 10 minut pobublávat, aby se spojila chuť oliv s omáčkou.
Těstoviny uvařené „al dente“ scedíme, přidáme k omáčce a ještě chvilku společně provaříme.
Dobrou chuť.