Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bramborová buchta s uzeným.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Bramborová buchta s uzeným.

    3/4 l mléka, 3-4 syrové brambory, necelé 3/4 kostičky kvasnic, 2 vejce, sůl, pepř, majoránka, 3 stroužky česneku, trochu sekaných kopřiv, kontryhel, petržel, co kdo chce, 40 dkg mletého nebo nasekaného uzeného masa, nebo se může použít uzenina, nebo škvarky a podle potřeby hrubá mouka, může se použít i polohrubá.
    Do vlažného mléka nastrouháme brambory na jemnym struhadle, přidáme rozdrobené kvasnice, koření, vejce, sůl a bylinky a zamícháme. Pak přidáme maso opět zamícháme a nakonec se bude vmíchávat mouka podle potřeby, aby bylo těsto hustější než na lívance, jak mě učila maminka, aby v tom vařečka stála, necháme vykynout. pak si vymažeme pekáč sádlem a vykynuté těsto na pekáč nalijeme a pečeme asi při 190 °.
    Věrka.

  • #2
    Re: Bramborová buchta s uzeným.

    To může být fakt dobrý. Mám doma domácí uzené maso, tak až to budu dělat tak ho tam šoupnu.
    Ivana M

    Comment


    • #3
      Re: Bramborová buchta s uzeným.

      To je opravdu dobrá buchta. Tu dělala ještě moje maminka a její maminka taky, tak to už je opravdu starý recept. Oni zase neznaly bramboráky a tohle je podobný i když trochu jiný.Ani chlupaté knedlíky maminka neznala, u nich se to neznalo, ale já je umim, to už tak jde s dobou.
      Věrka.

      Comment


      • #4
        Re: Bramborová buchta s uzeným.

        Věrko, já dělám také slanou buchtu, ale použiji orestovaná kuřecí prsa. Recept jsem našla na webu o vaření (pro úplnost autorkou je PILENCE).
        Slaná bublanina
        Ingredience: Masová směs: 2 kuřecí řízky nakrájené na nudličky, 1 cibule nakrájená na kolečka, 1 červená paprika nakrájená na proužky, sůl, mletý pepř, kari
        Těsto: 15 lžic polohrubé mouky, 5 dcl mléka, 3 vejce, 100 g strouhaného tvrdého sýru, 1 lžíce prášku do pečiva, 1 lžíce rozpuštěného másla, 1/2 lžičky soli

        Postup přípravy: Maso, cibuli, papriku osmažíme a dochutíme solí, mletým pepřem a kari. Necháme vychladnout. Všechny přísady do těsta smícháme. Pozor - hmota je řídká - ale jsou tam ta vejce a sýr a při pečení ztuhne. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Masovou směs rovnoměrně rozložíme na těsto (těstem částečně propadne) a dáme péct. Pečeme do zlatova. Chutná jak teplá tak studená.

        Comment


        • #5
          Re: Bramborová buchta s uzeným.

          No, třeba je to taky dobrý, ale uzený mám vyzkoušený a ono to pak hezky voní a nikdy to neni suchý. Každý má svoji chuť. Možná, že ji tu s kuřecím taky někdy zkusim, pak bych vám určitě řekla jak se mi povedla. Ona ta s tim uzeným je dobrá i na cesty protože je dlouho vláčná.
          Věrka.

          Comment


          • #6
            Re: Bramborová buchta s uzeným.

            Věruško, dnes jsem zkusila Váš recept - výborné!!! Dala jsem uzený jazyk, česneku 5 stroužků a nedala jsem majoránku - manžel ji nemusí. Myslela jsem, že zbyde i na zítra, ale ouha.

            Comment


            • #7
              Re: Bramborová buchta s uzeným.

              No, to jsem moc ráda, že vám chutná, nám taky moc chutná a když se má někam ject, tak to většinou vyhraje bramborová buchta.Vzpomínám vždycky na mojí maminku, co ta se jí nadělala a švagr ten si o ní vždycky říkal, když se někam jelo. Dneska už jí pečou asi spolu, už jsou oba na pravdě boží.
              Věrka.

              Comment


              • #8
                Re: Bramborová buchta s uzeným.

                Buchta je fakt dobrá a už je na videu.
                http://ekucharka.net/bramborova-buchta-s-uzenym-masem
                Last edited by Ivana; 13.05.2014, 17:41.
                Ivana M

                Comment

                Pracuji...
                X