Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Rohlíky zapékané k masu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Rohlíky zapékané k masu

    Chtěla bych se s vámi podělit o recept, který mám po babičce. Když jsem začala chodit se svým mužem, jezdili jsem k jeho babičce a dědovi a ty měli vždycky na Vánoce kachnu nebo husu /je dobré třeba jen s kuřetem nebo pečeným masem/ a k tomu tuto rohlíkovou směs. Všem doporučuji vyzkoušet.

    12 dkg másla utřeme se 4 žloutkama, solí a pepřem. Přidáme zelenou petrželku nasekanou a muškátový květ.
    Nakrájíme si 12 rohlíků, na ně nalijeme mléko, navlhčíme, přisypeme do másla, zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme, všechno promícháme a vysypeme na vymaštěný pekáček. Nakonec ještě pokapeme máslem. Pečeme v troubě.
    Výborné s pečeným masíčkem, polité troškou výpeku a k tomu třeba kompot nebo i zeleninový salát. Oprabdu bašta.
Pracuji...
X