Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bageta

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Bageta

    500g mouky (nejlepe T55)
    350g vody
    7g suseneho drozdi
    1 1/2 lzicky soli

    Nejlepe je udelat si kvasek z trochy vody a kvasnic (ja to nedelala, bylo pozde vecer), mouku smichame se soli a vlijeme kvasek a vodu a asi 5 minut propracujeme (muzete pouzit mixer). Prykryjeme a nechame dvanact hodin kynout pri pokojove teplote. Po dvanacti hodinach rozdelime na dva dily trochu propracujeme a nechame odpocinout 15 minut. Po te vyvalime bagety (spravne se maji rolovat) dame na pekac na pecici papir (ja jsem pekac namastila a vysypala) a jeste nechame pod uterkou kynout dve hodiny. Peceme na 240 stupnu asi 25 minut, pod pekac dame misku s horkou vodou.
    Poznamka : ja si myslim, ze cokoliv nechame kynout hodne dlouho, bude pekne nadychane.
    Attached Files
Pracuji...
X