Suroviny:
1/2kg polohrubé mouky
250 g salámu (typ "lovecký")
lžíce soli
3 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce bílého vína
2 lžíce dobrého oleje
3 vejce
kmín
kostka droždí
lžička cukru
hrnek teplého mléka 2-3dcl
Postup :
Z droždí, cukru a vlažného mléka uděláme kvásek a necháme vykynout. Potom ho vlijeme do mísy s moukou, přidáme sůl, nahrubo nastrouhaný salám, dvě vejce rozšlehaná s jogurtem, olejem a vínem. Důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple, přikryté utěrkou nakynout. Pak ze silnějšího plátu těsta vykrájíme placky. Na plechu je potřeme vejcem, posypeme kmínem, posolíme a necháme na plechu dokynout. Pak plech s pagáči dáme do nevytopené trouby a pečeme dozlatova. Do trouby se doporučuje vložit nádobku s trochou vody.
1/2kg polohrubé mouky
250 g salámu (typ "lovecký")
lžíce soli
3 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce bílého vína
2 lžíce dobrého oleje
3 vejce
kmín
kostka droždí
lžička cukru
hrnek teplého mléka 2-3dcl
Postup :
Z droždí, cukru a vlažného mléka uděláme kvásek a necháme vykynout. Potom ho vlijeme do mísy s moukou, přidáme sůl, nahrubo nastrouhaný salám, dvě vejce rozšlehaná s jogurtem, olejem a vínem. Důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple, přikryté utěrkou nakynout. Pak ze silnějšího plátu těsta vykrájíme placky. Na plechu je potřeme vejcem, posypeme kmínem, posolíme a necháme na plechu dokynout. Pak plech s pagáči dáme do nevytopené trouby a pečeme dozlatova. Do trouby se doporučuje vložit nádobku s trochou vody.