Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Škvarkové pagáčky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Škvarkové pagáčky

    Suroviny :
    1kg hladké mouky
    1 vejce + jedno na potření
    1 droždí
    2 lžíce sádla
    trochu oleje
    sůl
    250 ml mléka
    2 lžíce smetany
    250g mletých škvarků se sádlem - rozehřát
    Postup :
    Z cukru, části vlažného mléka a rozdrobeného droždí připravíme kvásek a necháme vykynout. Do mísy nasypeme mouku osolíme, přidáme vejce, sádlo, olej, smetanu a vykynutý kvásek. Zaděláme mlékem dle potřeby. Těsto by mělo být polotuhé a pružné. Necháme hodinu kynout na teplém místě. Poté se to rozválí na tenký plát ,
    natře se rozemletými rozehřátými škvarky a přeloží oba konce doprostředka . Nechá se odpočinout tak 20 minut . Toto opakujeme třikrát . Poté vykrájíme kolečka , dají se na plech a povrch natřeme vejcem, posypeme kmínem nebo sezamovým semínkem. Necháme péct do červena .
    Kamila
Pracuji...
X