Suroviny :
1kg hladké mouky
1 vejce + jedno na potření
1 droždí
2 lžíce sádla
trochu oleje
sůl
250 ml mléka
2 lžíce smetany
250g mletých škvarků se sádlem - rozehřát
Postup :
Z cukru, části vlažného mléka a rozdrobeného droždí připravíme kvásek a necháme vykynout. Do mísy nasypeme mouku osolíme, přidáme vejce, sádlo, olej, smetanu a vykynutý kvásek. Zaděláme mlékem dle potřeby. Těsto by mělo být polotuhé a pružné. Necháme hodinu kynout na teplém místě. Poté se to rozválí na tenký plát ,
natře se rozemletými rozehřátými škvarky a přeloží oba konce doprostředka . Nechá se odpočinout tak 20 minut . Toto opakujeme třikrát . Poté vykrájíme kolečka , dají se na plech a povrch natřeme vejcem, posypeme kmínem nebo sezamovým semínkem. Necháme péct do červena .
1kg hladké mouky
1 vejce + jedno na potření
1 droždí
2 lžíce sádla
trochu oleje
sůl
250 ml mléka
2 lžíce smetany
250g mletých škvarků se sádlem - rozehřát
Postup :
Z cukru, části vlažného mléka a rozdrobeného droždí připravíme kvásek a necháme vykynout. Do mísy nasypeme mouku osolíme, přidáme vejce, sádlo, olej, smetanu a vykynutý kvásek. Zaděláme mlékem dle potřeby. Těsto by mělo být polotuhé a pružné. Necháme hodinu kynout na teplém místě. Poté se to rozválí na tenký plát ,
natře se rozemletými rozehřátými škvarky a přeloží oba konce doprostředka . Nechá se odpočinout tak 20 minut . Toto opakujeme třikrát . Poté vykrájíme kolečka , dají se na plech a povrch natřeme vejcem, posypeme kmínem nebo sezamovým semínkem. Necháme péct do červena .