Suroviny:
1 kg hladké mouky
1 vejce + 1 na potírání
1 kostka droždí
1/2 kg škvarků 1/2 posekat 1/2 umlít
lžička soli, lžička cukru
1/2 l mléka
Postup:
Z cukru, části vlažného mléka a rozdrobeného droždí připravíme kvásek a necháme vykynout.
Do mísy nasypeme mouku osolíme, přidáme vejce, vykynutý kvásek a mleté škvarky. Zaděláme mlékem dle potřeby. Těsto by mělo být polotuhé a pružné.
Necháme hodinu kynout na teplém místě.
Po vykynutí děláme z těsta kuličky, dám je na plech potažený pečícím papírem a rozplácnu je mřížkou na brambory na placky. Potřu rozšlehaným vejcem a posypu solí a kmínem necháme ještě chvilku kynout. Pak dáme do rozehřáté trouby a pečeme na 180°C do zlatava.
1 kg hladké mouky
1 vejce + 1 na potírání
1 kostka droždí
1/2 kg škvarků 1/2 posekat 1/2 umlít
lžička soli, lžička cukru
1/2 l mléka
Postup:
Z cukru, části vlažného mléka a rozdrobeného droždí připravíme kvásek a necháme vykynout.
Do mísy nasypeme mouku osolíme, přidáme vejce, vykynutý kvásek a mleté škvarky. Zaděláme mlékem dle potřeby. Těsto by mělo být polotuhé a pružné.
Necháme hodinu kynout na teplém místě.
Po vykynutí děláme z těsta kuličky, dám je na plech potažený pečícím papírem a rozplácnu je mřížkou na brambory na placky. Potřu rozšlehaným vejcem a posypu solí a kmínem necháme ještě chvilku kynout. Pak dáme do rozehřáté trouby a pečeme na 180°C do zlatava.