SÝROVÉ TYČKY
Ingredience:
120 ml mléka, 150 g rozpuštěného másla nebo jiného tuku, 1 vejce, 1/2 lžičky soli,
1 lžička cukru, špetka pepře, 150 g nastrouhaného Eidamu, 370 - 400 g hladké mouky
(podle velikosti vejce), 20 g čerstvého droždí
vejce na potření, semínka na posypání
Postup:
Těsto zpracujeme a dáme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, každou vyválíme
na plát tlustý asi 1/2 cm a rozkrájíme na proužky široké 2 cm. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení a každý zkroutíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Necháme ještě chvíli kynout a pečeme do zrůžovění (asi 15 minut při 200°C).
Ingredience:
120 ml mléka, 150 g rozpuštěného másla nebo jiného tuku, 1 vejce, 1/2 lžičky soli,
1 lžička cukru, špetka pepře, 150 g nastrouhaného Eidamu, 370 - 400 g hladké mouky
(podle velikosti vejce), 20 g čerstvého droždí
vejce na potření, semínka na posypání
Postup:
Těsto zpracujeme a dáme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, každou vyválíme
na plát tlustý asi 1/2 cm a rozkrájíme na proužky široké 2 cm. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení a každý zkroutíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Necháme ještě chvíli kynout a pečeme do zrůžovění (asi 15 minut při 200°C).