Když už jsem v tom psaní, dám sem ještě recept na utopence, které milujeme.
50 dkg vuřtů,20-25- dkg cibule,1/4 l octa,3/8 l vody,trochu soli,rovná lžíce cukru,8 zrnek pepře a 8 zrnek nového koření.
Vuřty oloupáme a nakrájíme na silnější kolečka, cibuli na tenké plátky a obojí střídavě narovnáme do sklenice s širším hrdlem.
Do vody dáme ocet, sůl, cukr a koření , 10 min. povaříme,procedíme a vychladlou marinádou zalijeme vuřty, aby byly potopeny. Necháme marinovat aspoň 24 hod.
50 dkg vuřtů,20-25- dkg cibule,1/4 l octa,3/8 l vody,trochu soli,rovná lžíce cukru,8 zrnek pepře a 8 zrnek nového koření.
Vuřty oloupáme a nakrájíme na silnější kolečka, cibuli na tenké plátky a obojí střídavě narovnáme do sklenice s širším hrdlem.
Do vody dáme ocet, sůl, cukr a koření , 10 min. povaříme,procedíme a vychladlou marinádou zalijeme vuřty, aby byly potopeny. Necháme marinovat aspoň 24 hod.