Nakládaný eidam
Ingredience:
500 g eidamu (případně ovčího či uzeného sýru nebo nivy),
200 g oliv bez pecek,
200 g čerstvých hub,
2 červené papriky,
2 dl octa,
4-5 stroužků česneku,
2 cibule,
2 feferonky,
2 lžíce cukru,
bobkový list,
několik kuliček celého pepře a nového koření,
snítka tymiánu,
olej
Příprava:
Sýr nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky, houby a papriky očistíme a také nakrájíme na menší kousky. Ocet a 1/4 l vody svaříme s cukrem, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením.
Do převařeného horkého nálevu vložíme nakrájené houby a papriku a asi po 10 minutach je slijeme. Nakrájený sýr, cibuli, olivy, papriku, houby, česnek, feferonky a všechno koření (i z nálevu) narovnáme do vhodné nádoby a zalijeme olejem tak, aby byly všechny suroviny potopené.
Nádobu uzavřeme a necháme 10 dní odležet na chladném místě.
Z emailu.
Ingredience:
500 g eidamu (případně ovčího či uzeného sýru nebo nivy),
200 g oliv bez pecek,
200 g čerstvých hub,
2 červené papriky,
2 dl octa,
4-5 stroužků česneku,
2 cibule,
2 feferonky,
2 lžíce cukru,
bobkový list,
několik kuliček celého pepře a nového koření,
snítka tymiánu,
olej
Příprava:
Sýr nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky, houby a papriky očistíme a také nakrájíme na menší kousky. Ocet a 1/4 l vody svaříme s cukrem, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením.
Do převařeného horkého nálevu vložíme nakrájené houby a papriku a asi po 10 minutach je slijeme. Nakrájený sýr, cibuli, olivy, papriku, houby, česnek, feferonky a všechno koření (i z nálevu) narovnáme do vhodné nádoby a zalijeme olejem tak, aby byly všechny suroviny potopené.
Nádobu uzavřeme a necháme 10 dní odležet na chladném místě.
Z emailu.