Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Nakládaný eidam

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Nakládaný eidam

    Nakládaný eidam
    Ingredience:
    500 g eidamu (případně ovčího či uzeného sýru nebo nivy),
    200 g oliv bez pecek,
    200 g čerstvých hub,
    2 červené papriky,
    2 dl octa,
    4-5 stroužků česneku,
    2 cibule,
    2 feferonky,
    2 lžíce cukru,
    bobkový list,
    několik kuliček celého pepře a nového koření,
    snítka tymiánu,
    olej

    Příprava:
    Sýr nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky, houby a papriky očistíme a také nakrájíme na menší kousky. Ocet a 1/4 l vody svaříme s cukrem, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením.

    Do převařeného horkého nálevu vložíme nakrájené houby a papriku a asi po 10 minutach je slijeme. Nakrájený sýr, cibuli, olivy, papriku, houby, česnek, feferonky a všechno koření (i z nálevu) narovnáme do vhodné nádoby a zalijeme olejem tak, aby byly všechny suroviny potopené.

    Nádobu uzavřeme a necháme 10 dní odležet na chladném místě.



    Z emailu.
    anina s.
Pracuji...
X