300 g hrubé mouky, 2 vejce, asi osmina litru mléka / podle potřeby/, povidla hustější konzistence, máslo na pomaštění, mletý mák a moučkový cukr
Postup: Do mouky na vále uděláme důlek, do něj vyklepneme vejce a nožem zapracujeme.Pomalu přiléváme mléko a vše dobře promísíme. Když se těsto nelepí, vyválíme je a nakrájíme na čtverečky asi 6 x 6 cm. Každý potřeme lžičkou povidel, překryjeme těstem a okraje k sobě důkladně přitiskneme. Potom vhazujeme do vroucí vody.Jakmile vyplavou, necháme je ještě asi 2-3 minuty vařit.Vytáhneme cedníkem, omastíme máslem a podáváme sypané mákem smíchaným s cukrem.
Recept byl otištěný v příloze Práva a je od šéfkuchaře Alberta Hauptmana z Křivákovy búdy v Blatnici pod sv.Antonínkem.
Postup: Do mouky na vále uděláme důlek, do něj vyklepneme vejce a nožem zapracujeme.Pomalu přiléváme mléko a vše dobře promísíme. Když se těsto nelepí, vyválíme je a nakrájíme na čtverečky asi 6 x 6 cm. Každý potřeme lžičkou povidel, překryjeme těstem a okraje k sobě důkladně přitiskneme. Potom vhazujeme do vroucí vody.Jakmile vyplavou, necháme je ještě asi 2-3 minuty vařit.Vytáhneme cedníkem, omastíme máslem a podáváme sypané mákem smíchaným s cukrem.
Recept byl otištěný v příloze Práva a je od šéfkuchaře Alberta Hauptmana z Křivákovy búdy v Blatnici pod sv.Antonínkem.