LEVNÝ OŘECHOVÝ DORT
4 vejce (bílky oddělíme),15 dkg krystal.cukru,10 dkg mletých ořechů,20 dkg hrubé mouky,11 PL studené vody,1 pr.do peč.
POSTUP: Smícháme si mouku,ořechy a pr.do peč dohromady.
Žloudky s cukrem utřeme do pěny,až je to pěkně utřené, stále mícháme a přidáváme po lžících suchou
směs s vodou střídavě až do vypotřebení.Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh.
Pečeme ve vyhřáté troubě pomalu na 150-180°C to je potřeba si to vystihnout každá trouba peče jinak.
DOMÁCÍ MARCIPÁN:
35 dkg moučk.cukru,11dkg sušeného mléka (LAKTINO V MODRÉ KRABICI),z toho to mám vyzkoušené,4 dkg změklého másla , 1čaj.lžičku mandlové tresti,4 dkg bílku,to je z 1 malého vajíčka a pak potravinářské barvivo.
Já dělám marcipán v robotu THERMOMIX VORWERK, všechny suroviny dám do robotu a zapnu ho
od malých obrátek až po nejvyšší a krásně se mi to propracuje do hladka.Pokud nemáte robota,nevadí,promíchejte
suroviny nejdříve na vále vidličou a až je trošku spojíte,tak těsto pořádně propracujeme do hladka.
.Marcipán pak je potřeba dát na chvilku do chladna,aby trošku ztuhnul,ale né moc,vyzkoušíme to na igelitu,když ho trochu
vyválíme a můžeme tu placku vzít do ruky a netrhá se a nelepí,tak už s ním můžeme pracovat.Já jsem si pořídila
1 hladkou dlažbu o rozměrech 50x50 cm a na ní dělám veškerá těsta.Tak vám posílám mé vyzkoušené recepty a doufám,že se Vám také podaří.Mějte se všichni moc pěkně zdraví vás ANIČKA
4 vejce (bílky oddělíme),15 dkg krystal.cukru,10 dkg mletých ořechů,20 dkg hrubé mouky,11 PL studené vody,1 pr.do peč.
POSTUP: Smícháme si mouku,ořechy a pr.do peč dohromady.
Žloudky s cukrem utřeme do pěny,až je to pěkně utřené, stále mícháme a přidáváme po lžících suchou
směs s vodou střídavě až do vypotřebení.Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh.
Pečeme ve vyhřáté troubě pomalu na 150-180°C to je potřeba si to vystihnout každá trouba peče jinak.
DOMÁCÍ MARCIPÁN:
35 dkg moučk.cukru,11dkg sušeného mléka (LAKTINO V MODRÉ KRABICI),z toho to mám vyzkoušené,4 dkg změklého másla , 1čaj.lžičku mandlové tresti,4 dkg bílku,to je z 1 malého vajíčka a pak potravinářské barvivo.
Já dělám marcipán v robotu THERMOMIX VORWERK, všechny suroviny dám do robotu a zapnu ho
od malých obrátek až po nejvyšší a krásně se mi to propracuje do hladka.Pokud nemáte robota,nevadí,promíchejte
suroviny nejdříve na vále vidličou a až je trošku spojíte,tak těsto pořádně propracujeme do hladka.
.Marcipán pak je potřeba dát na chvilku do chladna,aby trošku ztuhnul,ale né moc,vyzkoušíme to na igelitu,když ho trochu
vyválíme a můžeme tu placku vzít do ruky a netrhá se a nelepí,tak už s ním můžeme pracovat.Já jsem si pořídila
1 hladkou dlažbu o rozměrech 50x50 cm a na ní dělám veškerá těsta.Tak vám posílám mé vyzkoušené recepty a doufám,že se Vám také podaří.Mějte se všichni moc pěkně zdraví vás ANIČKA