Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Cherry and Almond Cake

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Cherry and Almond Cake

    Mile kucharinky, zde je anglicky recept na vynikajici dortik, nezkousela jsem ho nikdy z ceskych surovin ale urcite to pujde


    250g butter , softened, plus extra for greasing - zmekle maslo
    175g golden caster sugar - cukr - ja jsem pouzila moucku
    5 eggs , beaten - vajicka
    250g self-raising flour - mouka, neco mezi hladkou a polohrubou takze to namichejte pul na pul asi
    1 tsp baking powder - prasek do peciva
    zest 1 orange , plus 2 tbsp of the juice - pomerancovy juice
    250g natural marzipan , coarsely grated (easiest if chilled beforehand) - nastrouhany marcipan
    ½ tsp almond essence, optional - mandlova esence
    200g glacé cherries , halved - kandovane tresne

    Maslo vyslehame s cukrem, pridame cela vajicka - anglicani se s pecenim moc nemazli, mouku a prasek do peciva a pomerancovy dzus - muzete dat i duzinu a vmichame kandovane tresne - ja je rozhnahnam vidlickou, nepulim je. Nastrouhame si marcipan - vychlazeny se strouha lepe, muzete ho dat klidne min, nikdy vsak vic, propadne se vam pak dolu. Asi 2/3 testa nalejeme do pecicim papirem vylozene kulate formy - cca 20-22cm prumer, posypeme marcipanem a zalijeme zbytkem testa. Formu prikryjeme pecicim papirem nebo alobalem a dame do predehrate trouby na 160C a peceme zhruba hodinu a pul. Dort by se mel odskocit od okraju jakmile je upeceny a bude zlatavy. Muzete zkusit spejli jestli je hotovy, ale nezapomente ze marcipan uvnitr je patlavy. Upeceny dort vyndame z trouby, nechame chvilku ochladit, vyndame z formy a nechapu uplne zchladnout. Na povrchu staci pouze posypat cukrem, i kdyz si myslim ze ani to neni treba, u nas je zlikvidovany raz dva
    Muze se vam stat ze se marcipan propadne uplne dolu - nevim zatim cim to je, ale obcas se to holt povede
    Anglicke kucharinky, pokud mate doma po ruce jen klasicke spread butter solene tak nevadi, jednou jsem to delala i takhle, jen jsem dala vic cukru a dortik byl mozna o neco lehci nez z klasickeho masla, ale povedl se. Verim ze tento dortik zvladne uplne kazdy, ja jsem ho nekolikrat grilovala v pokazene troube a i tak se povedl Zbytky dortu muzete pouzit jako zaklad na Sherry Trifle.
    Dobrou chut
Pracuji...
X