Oznámení

Collapse
No announcement yet.

pařížské rohlíčky od Daniely ze Slovenska

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • pařížské rohlíčky od Daniely ze Slovenska

    Na 1 bielko ide 50 d orechov a 80 g mletého cukru. Cukor preosejem a orechy tiež cez sitko s takými väčšími očkami. Bielka chvíľku najprv zľahka šľahám metličkou, potom pridám cukor a varechou miešam 15 minút - toto je dôležité aby bola masa dobre vymiešaná, pridám orechy a ešte asi minútku miešam. Túto masu nechám asi 10 minút postáť, plechy vyložím papierom na pečenie - ja používam ALUFIX, hmotu dám do vrecúška s otvorom formičky asi 5 mm a stiekam malé rožteky asi 5 cm. Na začiatku striekania rožteka trošku pridržím sáčok aby sa urobila taká malá guľuočka a takisto na konci. Pečiem pri 150 stupňoch 13 minút. Upečené rožky vyberám vychladnuté, alebo treba skúšať či sa už odlepujú, pozor sú veľmi krehké. Ukladám ich do krabice a plním až na druhý, tretí deň. Z jedného bielka je asi 30 rožtekov.
    Krém: Na 2 celé vajíčka 100 g cukru a 50 g várovej čokolády.
    Vajíčko s cukrom šľahám metličkou v plechovej miske na sporáku, na kovovej platničke, postupne pridávam rozlámanú čokoládu. Krém musí byť hustý. Odstavím z ohňa a občas premiešam. Vyšľahám 250 g HERY do ktorej potom pridávam čokoládovú masu.
    Krém striekam vlnkovite na rožteky, dávam ich stuhnúť buď na balkon alebo do chladničky.
    Čokoláda na polievanie: 100 g várovej čokolády, 50 g Cery, pár kvapiek oleja a trošku kakaa. Rozpustím nad parou, nechám trošku vychladnúť a namáčam rožteky/teda ja nie, túto prácu nechávam pomocným silám ako je moja sestra lebo ja nemám rada tie prsty od čokolády/.
    Ivana M
Pracuji...
X