Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Sachrův dort

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Sachrův dort

    Těsto:
    7 bílků ušlehat na pevný sníh, vmíchat postupně 7 lžic cukru krupice, 1 žloutek, 1 plnou lžíci kakaa, 6 lžic oleje nebo rozpuštěného tuku, 6 lžic hrubé mouky, citronovou kůru a vanilkový cukr.Těsto vlijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a dáme péci.Upečený a vychladlý piškot jednou rozkrojíme, řeznou plochu potřeme tence malinovou marmeládou a plníme krémem.Můžeme si odložit trochu krému na pár bobečků navrch na označení každého dílku.Navrch polijeme čokoládávou polevou.
    Krém:
    1/8 l mléka / je to 125 ml/ a 10 dkg čokolády dáme v kastrolku vařit za stálého míchání až zhoustne.Musí se opravdu vařit a to asi 5-7 minut.Potom za občasného zamíchání necháme vychladnout.
    Zvlášť si ušleháme 12 dkg cukru moučky, 25 dkg másla a 2 žloutky.Vychladlou rozvařenou čokoládu postupně zašleháme.
    Připomínka:
    Když nemám bílky tak udělám normální piškot z celých 5 vajec / na každé vejce 1 lžíci cukru a hladké mouky/.A když nemám jistotu, že jsou vejce čerstvá, tak je do krému nedávám.Ale samozřejmě nejlepší je to tak jak je v receptu.
    Přeju dobrou chuť Daniela H.
    Daniela
Pracuji...
X