Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Zebrovaný tvarohový koláč-z přeposlaných emailů

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Zebrovaný tvarohový koláč-z přeposlaných emailů

    Click image for larger version

Name:	004.JPG
Views:	1
Size:	60.2 KB
ID:	147823Click image for larger version

Name:	007.JPG
Views:	1
Size:	55.6 KB
ID:	147824Na formu o průměru 24 cm potřebujete : 100 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 100 g másla nebo kvalitního rostlinného tuku, 1 vejce, asi 2–3 lžíce studené vody a hladkou mouku na podsypávání. Na náplň je potřeba 500 g měkkého tvarohu, 250 g zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, 2–3 lžíce cukru krupice, 3 vejce a 60 g hořké čokolády o obsahu kakaa 50–60 % , 60 g mléčné čokolády Postup

    Začněte s přípravou těsta. Smíchejte obě mouky, máslo nakrájené na kousky, přidejte vajíčko a vypracujte tužší nelepivé těsto. Podle potřeby můžete přidat trochu studené vody. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.Odpočaté těsto vyválejte na plát tenký asi 2 mm, urovnejte ho do koláčové formy, dno propíchejte vidličkou a dejte asi na 10 minut péct na 180 stupňů. Mezitím si připravte náplň.Čokolády rozpusťte ve vodní lázni, odložte je stranou a nechte zchladnout. Tvarohy smíchejte se smetanou a postupně do nich zašlehejte jedno vejce po druhém, vanilkový cukr a cukr krupici. Polovinu náplně dejte do jiné mísy a smíchejte s vychladlou, ale stále tekutou čokoládou, podle potřeby můžete přidat 2–3 lžíce mléka, aby obě části náplně byly zhruba stejně řídké.Předpečený korpus vyndejte z trouby, tu stáhněte na 160 stupňů, a pusťte se do plnění. Do středu těsta dejte 2 lžíce bílého tvarohu, na něj dvě lžíce tmavého a takto opakujte, dokud nezpracujete všechen. Jednotlivé vrstvy se pod tíhou těch vrchních rovnoměrně roztečou po celé ploše koláče. Připravený koláč vložte zpět do trouby a pečte ještě asi 35–40 minut /pekla jsem o 10 minut déle-dle trouby.../
    LENKA
Pracuji...
X