Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Nika řezy

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Nika řezy

    250 g margarínu na pečení
    420 g hladké mouky
    125 g moučkového cukru
    1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
    4 žloutky


    4 bílky
    400 g moučkového cukru
    2 lžíce bramborové mouky
    50g mandlových lupínků
    300g džemu z černého rybízu

    Krém:

    200 g másla
    500ml mléka
    2 lžíce bramborové mouky
    2 lžíce mouky

    3 vaječné žloutky
    3 lžíce cukru

    Postup:
    Oddělte žloutky od bílků. Smíchejte mouku, prdopeč a a cukr. Přidejte žloutky a tuk . Vše propracujte rukama a vytvořte kouli. Tu zabalte do fólie a dejte na 20 minut do ledničky, aby těsto ztuhlo. Vychladlé těsto rozkrojte na dvě polovinu. Dvě stejné formy (o velikosti 22x27 cm) vyložte pečícím papírem. Poté těsto sem tam potřete džem
    em. Dejte jej do předehřáté trouby a pečte cca 15 minut při 180 °C.

    Mezitím si ušlehejte bílky s moučkovým cukrem na tuhý sníh. Nakonec přidejte bramborovou mouku. Nadýchanou hmotu dejte na předpečené koláče a posypejte ji mandlovými lupínky. Pečte dalších 15 minut. Nechte vychladnout v otevřené troubě.

    Připravte si pudinkovou hmotu.
    Přiveďte k varu polovinu mléka s cukrem a zbývající část smíchejte s moukami a žloutky. Vaječnou hmotu nalijte do va
    řícího mléka a stále míchejte, dokud hmota nezhoustne. Nechte připravený krém zakrytý, dokud nevychladne.
    Utřete měkké máslo v míse a postupně k němu přidávejte lžíce pudinkového krému. Dejte hotový krém na jeden koláč, rozetřete jej a poté na něj přiložte druhý koláč. Celý koláč dejte na několik hodin do ledničky.
    Click image for larger version

Name:	484909_540234476011279_1043484723_n.jpg
Views:	1
Size:	63.4 KB
ID:	147821

    Last edited by Iva4; 29.03.2013, 11:20.
    Iva4
Pracuji...
X