1 gaštanové pyré (250 g)
50 g masla
100 g zomletých piškót
uvarená a vychladená káva na zamiesenie
práškový cukor podľa chuti (gaštanové pxré je sladké)
krém podľa chuti nastavovaný, alebo iný a aj vaječný koňak
okrúhle piškoty ako podstavce
môže a nemusí sa namáčať do čokolády
V miske zmiešame gašanové pyré s maslom a postrúhanými (najemno) piškotami a s cukrom. S kávou, ktorú pomaly pridávame spravíme polotuhé cesto, z ktorého sa dajä tvarovať úliky. Ak je cesto tuhé priddať po lyžičkách kávu a ak je riedke, zahustite to rozomletými piškótami.
Formičku na úliky vysypem práškovým cukrom, vtlačím kúsok cesta s vareškou spravím dierku a úlik vyklopím. Je lepšie použiť otváracie formičky, ide to oveľa ľahšie.
Do dier po vareške dám krém, alebo vaječný koňak, priklopím gulatú piškotu a je to. Kto chce môže namáčať do čokoládovej polevy.
50 g masla
100 g zomletých piškót
uvarená a vychladená káva na zamiesenie
práškový cukor podľa chuti (gaštanové pxré je sladké)
krém podľa chuti nastavovaný, alebo iný a aj vaječný koňak
okrúhle piškoty ako podstavce
môže a nemusí sa namáčať do čokolády
V miske zmiešame gašanové pyré s maslom a postrúhanými (najemno) piškotami a s cukrom. S kávou, ktorú pomaly pridávame spravíme polotuhé cesto, z ktorého sa dajä tvarovať úliky. Ak je cesto tuhé priddať po lyžičkách kávu a ak je riedke, zahustite to rozomletými piškótami.
Formičku na úliky vysypem práškovým cukrom, vtlačím kúsok cesta s vareškou spravím dierku a úlik vyklopím. Je lepšie použiť otváracie formičky, ide to oveľa ľahšie.
Do dier po vareške dám krém, alebo vaječný koňak, priklopím gulatú piškotu a je to. Kto chce môže namáčať do čokoládovej polevy.