Dýňový dezert
400 g dýně
200 ml mléka
4 vejce
lžička skořice
40 g cukru krupice
lžíce vody
Dužinu dýně rozkrájíme na 1-2 cm proužky, naskládáme na plech vyložený alobalem a
plech důkladně alobalem zakryjeme. Pečeme na 180°do změknutí.
Cukr s vodou necháme zkaramelizovat a dáme trošku na dno každé misky.
Změklou dýni (lžíci vydlabanou ze slupky) společně s mlékem, vejci a skořicí rozmixujeme a nalijeme do porcelánových
mističek na zkaramelizovaný cukr do výše 2 - 3 cm.
Na dna mističek můžeme dát proužek alobalu, pokud budeme podávat dezert vyklopený na talířek,
aby šel snadno vyklopit, stěny lehce vytřít olejem nebo máslem.
Pečeme na 180°20-40 minut (dle velikosti mističek a výšky hmoty).
Podáváme posypané nasekanými pistáciemi ( já polila domácím hustým malinovým sirupem).
Také lze přizdobit opečenými vykrojenými kuličkami z dužiny dýně, nebo mátou.
400 g dýně
200 ml mléka
4 vejce
lžička skořice
40 g cukru krupice
lžíce vody
Dužinu dýně rozkrájíme na 1-2 cm proužky, naskládáme na plech vyložený alobalem a
plech důkladně alobalem zakryjeme. Pečeme na 180°do změknutí.
Cukr s vodou necháme zkaramelizovat a dáme trošku na dno každé misky.
Změklou dýni (lžíci vydlabanou ze slupky) společně s mlékem, vejci a skořicí rozmixujeme a nalijeme do porcelánových
mističek na zkaramelizovaný cukr do výše 2 - 3 cm.
Na dna mističek můžeme dát proužek alobalu, pokud budeme podávat dezert vyklopený na talířek,
aby šel snadno vyklopit, stěny lehce vytřít olejem nebo máslem.
Pečeme na 180°20-40 minut (dle velikosti mističek a výšky hmoty).
Podáváme posypané nasekanými pistáciemi ( já polila domácím hustým malinovým sirupem).
Také lze přizdobit opečenými vykrojenými kuličkami z dužiny dýně, nebo mátou.