Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Dýňový dezert (bez mouky)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Dýňový dezert (bez mouky)

    Dýňový dezert

    400 g dýně
    200 ml mléka
    4 vejce
    lžička skořice

    40 g cukru krupice
    lžíce vody

    Dužinu dýně rozkrájíme na 1-2 cm proužky, naskládáme na plech vyložený alobalem a
    plech důkladně alobalem zakryjeme. Pečeme na 180°do změknutí.

    Cukr s vodou necháme zkaramelizovat a dáme trošku na dno každé misky.

    Změklou dýni (lžíci vydlabanou ze slupky) společně s mlékem, vejci a skořicí rozmixujeme a nalijeme do porcelánových
    mističek
    na zkaramelizovaný cukr do výše 2 - 3 cm.
    Na dna mističek můžeme dát proužek alobalu, pokud budeme podávat dezert vyklopený na talířek,
    aby šel snadno vyklopit, stěny lehce vytřít olejem nebo máslem.
    Pečeme na 180°20-40 minut (dle velikosti mističek a výšky hmoty).
    Podáváme posypané nasekanými pistáciemi ( já polila domácím hustým malinovým sirupem).
    Také lze přizdobit opečenými vykrojenými kuličkami z dužiny dýně, nebo mátou.
    Click image for larger version

Name:	IMG_7263a.jpg
Views:	1
Size:	67.7 KB
ID:	147755
    Last edited by Alena Jankova; 16.10.2012, 14:30.
    Alena J
Pracuji...
X