Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Mazanec

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Mazanec

    275 ml mléka
    50 g margarínu na pečení (nechat rozpustit)
    50 g sádla (nechat rozpustit)
    3 lžíce cukru
    1 balíček vanilkového cukru
    1 lžička soli
    400 g polohrubé mouky
    100 g hladké mouky
    droždí
    pomerančová kůra
    trochu rumu, možno i rumové aroma
    hrozinky, oříšky, kandované ovoce, brusinky...
    1 vejce na pomašlování mazance

    Já jsem těsto nechala udělat v domácí pekárně. Pak i upéct, nastavila jsem program kyprý, hmotnost 1 kg, světlou kůrku. Určitě ale půjde upéct i v troubě, jen nevím, jestli by souhlasilo množství mouky, ale tu lze podle potřeby přisypat, ale mně nepřipadalo nějak řídké. Těsto je bez vajec, mazanec je i druhý den nadýchaný a lehounký jako peříčko! Ještě dodávám, že je před upečením možné mazanec pomašlovat rozšlehaným vejcem, dělám to asi tak před posledním kynutím. Původní recept byl ze stránky dama.cz z receptů pro domácí pekárny, já jsem ho ale trochu upravila.
    Attached Files
    Last edited by Zuzana F.; 14.09.2012, 11:27.
    Zuzana
Pracuji...
X