Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Nadýchaný perník

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Nadýchaný perník

    Určitě je tady spousta receptíku na perník.ale upekla jsem dle receptů -TOP RECEPTY

    a nemá chybu.Možná,že někumu bude chutnat tato varianta.

    Nadýchaný perník


    2 hrnky hladké mouky
    1 hrnek polohrubé mouky
    2 hrnky mléka
    1 hrnek oleje
    1 1/2 hrnku cukru
    1 čokoládový pudink
    2 vejce
    1 prášek do perníku
    1 prášek do pečiva
    1 vanilkový cukr
    3 lžíce kvalitního kakaa
    3 lžíce povidel, nebo marmelády
    1 lžička skořice
    hrst nasekaných vlašských ořechů
    1 čokoládová poleva
    Postup

    Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.
    Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem, nebo mletými ořechy.


    Pak jsem na to udělala tuto polevu-taky TOP recepty

    Suroviny:

    250ml smetany ke šlehání
    2PL hořkého kakaa
    150g jemně nastrouhané hořké čokolády
    Postup

    V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, ve které rozmícháme 2 lžíce kakaa. Potom odstavit a vmíchat nastrouhanou čokoládu a míchat do rozpuštění. Nechat zchladnout, ale musí zůstat vlahá a tekutá. Jen zhoustne.
    Pak už jen poléváme, buď na roštu a nebo dát kolem upečeného korpusu mantinel z alobalu.
    Nalít a pak nakláněním polevu rozehnat rovnoměrně po celé ploše. Následně nechat v chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

    Je taky moc dobrá.

    Však uvidíte.

    Darina

Pracuji...
X