Určitě je tady spousta receptíku na perník.ale upekla jsem dle receptů -TOP RECEPTY
a nemá chybu.Možná,že někumu bude chutnat tato varianta.
Nadýchaný perník
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1 1/2 hrnku cukru
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kvalitního kakaa
3 lžíce povidel, nebo marmelády
1 lžička skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů
1 čokoládová poleva
Postup
Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.
Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem, nebo mletými ořechy.
Pak jsem na to udělala tuto polevu-taky TOP recepty
Suroviny:
250ml smetany ke šlehání
2PL hořkého kakaa
150g jemně nastrouhané hořké čokolády
Postup
V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, ve které rozmícháme 2 lžíce kakaa. Potom odstavit a vmíchat nastrouhanou čokoládu a míchat do rozpuštění. Nechat zchladnout, ale musí zůstat vlahá a tekutá. Jen zhoustne.
Pak už jen poléváme, buď na roštu a nebo dát kolem upečeného korpusu mantinel z alobalu.
Nalít a pak nakláněním polevu rozehnat rovnoměrně po celé ploše. Následně nechat v chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Je taky moc dobrá.
Však uvidíte.
Darina
a nemá chybu.Možná,že někumu bude chutnat tato varianta.
Nadýchaný perník
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1 1/2 hrnku cukru
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kvalitního kakaa
3 lžíce povidel, nebo marmelády
1 lžička skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů
1 čokoládová poleva
Postup
Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.
Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem, nebo mletými ořechy.
Pak jsem na to udělala tuto polevu-taky TOP recepty
Suroviny:
250ml smetany ke šlehání
2PL hořkého kakaa
150g jemně nastrouhané hořké čokolády
Postup
V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, ve které rozmícháme 2 lžíce kakaa. Potom odstavit a vmíchat nastrouhanou čokoládu a míchat do rozpuštění. Nechat zchladnout, ale musí zůstat vlahá a tekutá. Jen zhoustne.
Pak už jen poléváme, buď na roštu a nebo dát kolem upečeného korpusu mantinel z alobalu.
Nalít a pak nakláněním polevu rozehnat rovnoměrně po celé ploše. Následně nechat v chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Je taky moc dobrá.
Však uvidíte.
Darina