280 ml vlažnej vody, 1kocka droždia, 710 g hladkej múky , 125g rozpustenej hery alebo masla, 150g kryštálového cukru, 1lyžička soli, 1vajce
Z vody, droždia, cukru, hery či masla, vajíčka, múky a soľi si pripravíme klasickým spôsobom cesto. Po vykysnutí rozdelíme na 2 časti- 2 venčeky. Rozvaľkáme na hrúbku 3mm, rozvaľkané pomastíme rozpustenou herou, ďalej dáme 1vanilkový cukor, 1škoricový cukor, granko, hrozienka, môžte dať aj inú náplň-oriešky, nutelu, želé, každý kto, čo má rád...zvinieme do rolády a krájame šikmo na 1cm kúsky. Jednotlivé kúsky si poukladáme do vymastenej tortovej formy a potrieme vajíčkom. Dáme do vyhriatej rúry na 200stupňov-po vložení zmiernime na 170-180 stupňov a pečieme cca 30 minút. Hneď po upečení ho potrieme olejom-aby získal lesk, necháme vychladnúť a vyberieme z formy.
Dobrú chuť.
Z vody, droždia, cukru, hery či masla, vajíčka, múky a soľi si pripravíme klasickým spôsobom cesto. Po vykysnutí rozdelíme na 2 časti- 2 venčeky. Rozvaľkáme na hrúbku 3mm, rozvaľkané pomastíme rozpustenou herou, ďalej dáme 1vanilkový cukor, 1škoricový cukor, granko, hrozienka, môžte dať aj inú náplň-oriešky, nutelu, želé, každý kto, čo má rád...zvinieme do rolády a krájame šikmo na 1cm kúsky. Jednotlivé kúsky si poukladáme do vymastenej tortovej formy a potrieme vajíčkom. Dáme do vyhriatej rúry na 200stupňov-po vložení zmiernime na 170-180 stupňov a pečieme cca 30 minút. Hneď po upečení ho potrieme olejom-aby získal lesk, necháme vychladnúť a vyberieme z formy.
Dobrú chuť.