Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Štrůdl babičky Lidušky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Štrůdl babičky Lidušky

    40 dkg hladké mouky / 2 štrůdly /
    18 dkg Smetolu ( Hera apod.) pokojové teploty
    ¼ l kyselého mléka- bude v dnešní době problém, dala jsem podmáslí, v krajním případě 1/4 l mléka, 2 lžičky octa


    Náplň: Jablka, skořice, vanil.,cukr, cukr, vanil. pudink, strouhanka opražená na sucho, ořechy,kokos apod.


    Ze surovin zaděláme vláčné těsto. Necháme aspoň 1 hod. opočinout, lepší do druhého dne.
    Vanilkový pudink (prášek) a nastrouhaná jablka promícháme, nasaje při pečení se strouhankou šťávu z jablek.


    Těsto krásně listuje, dobře se sním pracuje a štrůdl jde pěkně přenést na plech. Vyzkoušela jsem místo strouhanky, nahrubo drcené piškoty a dobrý.



    Click image for larger version

Name:	003.JPG
Views:	1
Size:	76.6 KB
ID:	146357
    Renata
Pracuji...
X