40 dkg hladké mouky / 2 štrůdly /
18 dkg Smetolu ( Hera apod.) pokojové teploty
¼ l kyselého mléka- bude v dnešní době problém, dala jsem podmáslí, v krajním případě 1/4 l mléka, 2 lžičky octa
Náplň: Jablka, skořice, vanil.,cukr, cukr, vanil. pudink, strouhanka opražená na sucho, ořechy,kokos apod.
Ze surovin zaděláme vláčné těsto. Necháme aspoň 1 hod. opočinout, lepší do druhého dne.
Vanilkový pudink (prášek) a nastrouhaná jablka promícháme, nasaje při pečení se strouhankou šťávu z jablek.
Těsto krásně listuje, dobře se sním pracuje a štrůdl jde pěkně přenést na plech. Vyzkoušela jsem místo strouhanky, nahrubo drcené piškoty a dobrý.
18 dkg Smetolu ( Hera apod.) pokojové teploty
¼ l kyselého mléka- bude v dnešní době problém, dala jsem podmáslí, v krajním případě 1/4 l mléka, 2 lžičky octa
Náplň: Jablka, skořice, vanil.,cukr, cukr, vanil. pudink, strouhanka opražená na sucho, ořechy,kokos apod.
Ze surovin zaděláme vláčné těsto. Necháme aspoň 1 hod. opočinout, lepší do druhého dne.
Vanilkový pudink (prášek) a nastrouhaná jablka promícháme, nasaje při pečení se strouhankou šťávu z jablek.
Těsto krásně listuje, dobře se sním pracuje a štrůdl jde pěkně přenést na plech. Vyzkoušela jsem místo strouhanky, nahrubo drcené piškoty a dobrý.