Nekynuté buchtičky od Milči
500g hladké mouky, ¼ l mléka, 12 kostek cukru, 50 g kvasnic, sůl, 2-3 žloutky, 1 sklenička oleje.
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se zpracuje v těsto. Dělají se kuličky, asi jako noky do polévky, a dávají se na vymaštěný plech. Malou skleničkou se dělají důlky a ty se plní různými náplněmi ( tvaroh, jablka, mák, džem nebo povidla.) Na konec se potřou rozšlehaným vejcem. Kdo chce může na ně udělat drobenku.
500g hladké mouky, ¼ l mléka, 12 kostek cukru, 50 g kvasnic, sůl, 2-3 žloutky, 1 sklenička oleje.
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se zpracuje v těsto. Dělají se kuličky, asi jako noky do polévky, a dávají se na vymaštěný plech. Malou skleničkou se dělají důlky a ty se plní různými náplněmi ( tvaroh, jablka, mák, džem nebo povidla.) Na konec se potřou rozšlehaným vejcem. Kdo chce může na ně udělat drobenku.