Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Špaldová bábovka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Špaldová bábovka

    Jelikož už delší dobu jím hodně zdravě a jsem častý návštěvník zdravé výživy, tak se chci s vámi podělit o jeden z mých receptů:

    20 dkg špaldové mouky
    20 dkg celozrnné pšeničné (případně klasické polohrubé)
    100 ml oleje
    1 vanilkový cukr (já používám BIO)
    15 dkg třtinového cukru
    2 prášky do pečiva (používám vinný kámen)
    mléko podle potřeby

    Cukr, vanilkový cukr a olej vyšleháme, pokud vám to nepůjde, tak přilejte trošku mléka a vyšleháte krásnou, hladkou hmotu. Potom přidáte obě mouky s prášky do pečiva a podle potřeby mléko tak, aby vznikla hmota jako na krupicovou kaši. Těsto vlejete do máslem vymazané a kokosem vysypané bábovkové formy a upečete. Já jsem pekla v horkovzdušné troubě při 160°C cca 40 minut. Nejlepší je zkusit špejlí, jestli je bábovka upečená. Do části těsta můžete přidat kakao a udělat bábovku mramorovou. Bábovka je opravdu vynikající a hlavně určitě zdravější než klasická z bílé mouky a bílého cukru.
    Chtěla jsem tady dát foto, ale jaksi se mi vybily baterky ve foťáku, tak dodám později.
Pracuji...
X