Jelikož už delší dobu jím hodně zdravě a jsem častý návštěvník zdravé výživy, tak se chci s vámi podělit o jeden z mých receptů:
20 dkg špaldové mouky
20 dkg celozrnné pšeničné (případně klasické polohrubé)
100 ml oleje
1 vanilkový cukr (já používám BIO)
15 dkg třtinového cukru
2 prášky do pečiva (používám vinný kámen)
mléko podle potřeby
Cukr, vanilkový cukr a olej vyšleháme, pokud vám to nepůjde, tak přilejte trošku mléka a vyšleháte krásnou, hladkou hmotu. Potom přidáte obě mouky s prášky do pečiva a podle potřeby mléko tak, aby vznikla hmota jako na krupicovou kaši. Těsto vlejete do máslem vymazané a kokosem vysypané bábovkové formy a upečete. Já jsem pekla v horkovzdušné troubě při 160°C cca 40 minut. Nejlepší je zkusit špejlí, jestli je bábovka upečená. Do části těsta můžete přidat kakao a udělat bábovku mramorovou. Bábovka je opravdu vynikající a hlavně určitě zdravější než klasická z bílé mouky a bílého cukru.
Chtěla jsem tady dát foto, ale jaksi se mi vybily baterky ve foťáku, tak dodám později.
20 dkg špaldové mouky
20 dkg celozrnné pšeničné (případně klasické polohrubé)
100 ml oleje
1 vanilkový cukr (já používám BIO)
15 dkg třtinového cukru
2 prášky do pečiva (používám vinný kámen)
mléko podle potřeby
Cukr, vanilkový cukr a olej vyšleháme, pokud vám to nepůjde, tak přilejte trošku mléka a vyšleháte krásnou, hladkou hmotu. Potom přidáte obě mouky s prášky do pečiva a podle potřeby mléko tak, aby vznikla hmota jako na krupicovou kaši. Těsto vlejete do máslem vymazané a kokosem vysypané bábovkové formy a upečete. Já jsem pekla v horkovzdušné troubě při 160°C cca 40 minut. Nejlepší je zkusit špejlí, jestli je bábovka upečená. Do části těsta můžete přidat kakao a udělat bábovku mramorovou. Bábovka je opravdu vynikající a hlavně určitě zdravější než klasická z bílé mouky a bílého cukru.
Chtěla jsem tady dát foto, ale jaksi se mi vybily baterky ve foťáku, tak dodám později.