Bleskový třepací dort s čerstvými jahodami a želé
Těsto:
250 g cukru a 5 žloutků utřeme do pěny
5 lžic horké vody
150 g hladké mouky s 1/2 prášku do pečiva
nakonec lehce vmícháme sníh z 5 bílků
Náplň:
2 pudinky za studena vanilkové Olé!
2 šlehačky
500 g nakrájených jahod místo nálevu z kompotu použiju ještě navíc 1 šlehačku oslazené 2 vanilkovými cukry a nebo 250 ml mléka.Zatřepu a potřu korpus.Já šlehám šlehačem elektrickým,jde to rychleji.
Želatina:
1 sáček Agaru
1 l vody
20 dkg cukru - přivedeme k varu a hned vezmeme z plotny.Obarvíme červenou potrav.barvou a necháme chvíli vychladnout.Korpus s náplní máme v lednici,protože potom rychleji po nalití začne želírovat. Celkem brzy tuhne i když je ještě vlažná,tak hlídat.Je to rozpis na plech 30x40.
Těsto:
250 g cukru a 5 žloutků utřeme do pěny
5 lžic horké vody
150 g hladké mouky s 1/2 prášku do pečiva
nakonec lehce vmícháme sníh z 5 bílků
Náplň:
2 pudinky za studena vanilkové Olé!
2 šlehačky
500 g nakrájených jahod místo nálevu z kompotu použiju ještě navíc 1 šlehačku oslazené 2 vanilkovými cukry a nebo 250 ml mléka.Zatřepu a potřu korpus.Já šlehám šlehačem elektrickým,jde to rychleji.
Želatina:
1 sáček Agaru
1 l vody
20 dkg cukru - přivedeme k varu a hned vezmeme z plotny.Obarvíme červenou potrav.barvou a necháme chvíli vychladnout.Korpus s náplní máme v lednici,protože potom rychleji po nalití začne želírovat. Celkem brzy tuhne i když je ještě vlažná,tak hlídat.Je to rozpis na plech 30x40.