Kremrole z listového těsta
Z listového těsta upečeme kremrole a naplníme bílkem,
který ušleháme s cukrem a jablky.
Postup:
2 bílky,35 dkg moučk.cukru,25 dkg na jemno nastrouhaných jablek.
Do robotu dáme neušlehané bílky,přidáme cukr, jemně nastrouhaná jablka,
pokud je v nich trošku šťávy, než je dostrouhám,tak ji vyliju,ale necedím to,
pak už to všechno přidám k bílkům a na nejvyšší obrátky šlehám 15-16 min
do husta, to už si každý pohlídá ,záleží jaký máme robot. Naplním kremrole a dám je do chladna.Z tohoto množství je náplň tak na 50 až 60 kremrolí, možná i na více, mám jen 20 trubiček.Já jsem jich naplnila 20 a ještě mi hodně zbylo,tak úplně stačí jen z 1 bílku a to ostatní vše na polovinu.
Když jsem krém dělala poprvé,říkala jsem si,to se mi snad neušlehá,jablka ,
než je nastrouhám jsou trošku zabarvená,ale opravdu ušlehalo a v krému jsem nepoznala,že to je z jablek.Když mi to kamarádka řekla,nechtěla jsem tomu věřit.