Tento lehký,sametový krém se používá nejen k pečení,ale také jako náplň i poleva do buchet,moučníků a koblihů.Britové si jej přidávají jako sladidlo do čaje nebo si krémem lehce potřou teplý toast.
Ingredience:
80ml čerstvé citronové šťávy
4 g najemno nastrouhané citonové kůry
150g cukru
56 g másla
3 vejce
Použijte kvalitní citrony!
V misce umístněné nad hrncem s vroucí vodou rozšleháme společně vejce, cukr, citronovou šťávu a citron.kůru do husta.Přibližně šleháme 10 minut.Směs přecedíme přes jemné sítko a pak postupně zašleháváme máslo.Hotový krém ihned zakryjeme,aby se nevytvořil škraloup.Po vychladnutí ještě zhoustne.Do týdne by se měl spotřebovat.
Ingredience:
80ml čerstvé citronové šťávy
4 g najemno nastrouhané citonové kůry
150g cukru
56 g másla
3 vejce
Použijte kvalitní citrony!
V misce umístněné nad hrncem s vroucí vodou rozšleháme společně vejce, cukr, citronovou šťávu a citron.kůru do husta.Přibližně šleháme 10 minut.Směs přecedíme přes jemné sítko a pak postupně zašleháváme máslo.Hotový krém ihned zakryjeme,aby se nevytvořil škraloup.Po vychladnutí ještě zhoustne.Do týdne by se měl spotřebovat.