Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Britský citronový krém

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Britský citronový krém

    Tento lehký,sametový krém se používá nejen k pečení,ale také jako náplň i poleva do buchet,moučníků a koblihů.Britové si jej přidávají jako sladidlo do čaje nebo si krémem lehce potřou teplý toast.

    Ingredience:
    80ml čerstvé citronové šťávy
    4 g najemno nastrouhané citonové kůry
    150g cukru
    56 g másla
    3 vejce

    Použijte kvalitní citrony!
    V misce umístněné nad hrncem s vroucí vodou rozšleháme společně vejce, cukr, citronovou šťávu a citron.kůru do husta.Přibližně šleháme 10 minut.Směs přecedíme přes jemné sítko a pak postupně zašleháváme máslo.Hotový krém ihned zakryjeme,aby se nevytvořil škraloup.Po vychladnutí ještě zhoustne.Do týdne by se měl spotřebovat.
    Attached Files
    Iva4
Pracuji...
X