Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bábovka s broskvemi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Bábovka s broskvemi

    4 vejce
    130 g másla
    250 g moučkového cukru
    1 vanilkový cukr
    250 g polohrubé mouky
    1/2 balíčku prášku do pečiva
    100 ml mléka
    200 g broskví
    20 g kakaa
    moučkový cukr na posypání
    tuk a hrubá mouka do formy


    1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do másla postupně zapracováváme moučkový i vanilkový cukr a spolu se žloutky je utřeme do pěny. K žloutkové směsi přidáváme střídavě po lžících mouku promíchanou, s práškem do pečiva a mléko. Potom zlehka vmícháme sníh z bílků.
    2. Broskve oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme do těsta a promícháme. Část těsta potom oddělíme a obarvíme kakaem.
    3. Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme střídavě světlým a tmavým těstem. Pečeme při mírné teplotě přibližně 45 minut. Po částečném vychladnutí bábovku vyklopíme a pocukrujeme.
    Attached Files
Pracuji...
X