Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Dort s ovocem a vanilkovým krémem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Dort s ovocem a vanilkovým krémem

    PIŠKOTOVÝ KORPUS:
    3 vejce
    špetka soli
    90 g cukru
    120 g polohrubé mouky

    KRÉM:
    1 balíček vanilkového pudinku
    2 lžíce cukru
    400 ml mléka

    OBLOŽENÍ:
    800 g červeného bobulového ovoce
    1 balíček žeiatinové dortové polevy
    1 lžíce cukru

    MIMO TO:
    150 g mandlových lupínků


    1. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Z vajec, soli a cukru ušleháme hustý krém. Vmícháme mouku. Těstem naplníme rozevírací formu o průměru 26 cm, kterou jsme vyložili papírem na pečení. Pečeme 25 - 30 minut.
    2. Podle návodu připravíme pudink z prášku, cukru a mléka. Mícháme do vychladnutí a dortový plát jím potřeme.
    3. Bobulové ovoce přebereme, omyjeme a rozdělíme na krém. Žeiatinovou polevu připravíme s cukrem podle návodu na obalu. Trochou polevy potřeme okraje dortu a zbytkem zalijeme ovoce.
    4. Mandlové lupínky přitiskneme k okraji dortu. Povrch ozdobíme kiwi, karambolou a mangem.
    Attached Files
Pracuji...
X