Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jablečný štrůdl

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Jablečný štrůdl

    25 dkg hladké mouky, 1 celé vejce, 2lžíce octa, 4lžíce vlažného mléka,8 dkg rozpuštěného másla.Zpracujeme (nejlépe nejdřív v misce, pak na vále, jde to velmi rychle) hladké a vláčné těsto, rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme jednu tenkou packu. Potřeme máslem (jde to i olejem), posypeme do dvou třetin strouhankou nebo strouhanými ořechy, poklademe strouhanými jablky, skořicí, podle chuti dosladíme a smotáme záviny, na povrchu potřeme rozpuštěným máslem a pečeme do zrůžovění.
    Myslím, že tenhle závin se nedá zkazit, jen je třeba těsto nedělat "podle oka",ale jedotlivé ingredience přesně vážit.
    Dobrou chuť
Pracuji...
X