1/2 kg hladké mouky
3/4 lžičky soli
3 lžíce cukru krupice
2 vejce
6 lžic rozpuštěného másla nebo Hery
3 lžíce majolky
1/2 kostky droždí
vlažné mléko podle potřeby, aby vzniklo vláčné těsto (dělám od oka)
Necháme vykynout, děláme buchty (tvaroh, povidla, mák), skládáme na plech a pomašlujeme máslem.
Pečeme klasicky na 170 - 180°C dorůžova
Tyto buchty jsou výborné a dlouho (pokud se hned nesní) vydrží vláčné
3/4 lžičky soli
3 lžíce cukru krupice
2 vejce
6 lžic rozpuštěného másla nebo Hery
3 lžíce majolky
1/2 kostky droždí
vlažné mléko podle potřeby, aby vzniklo vláčné těsto (dělám od oka)
Necháme vykynout, děláme buchty (tvaroh, povidla, mák), skládáme na plech a pomašlujeme máslem.
Pečeme klasicky na 170 - 180°C dorůžova
Tyto buchty jsou výborné a dlouho (pokud se hned nesní) vydrží vláčné