1. vrstva:
4 vejce
3 lžíce cukru
4 lžíce mouky
2. Vrstva:
4 vejce
3 lžíce cukru krupice
4 lžíce mouky
1 lžíce kakaa
Náplň:
1 tvaroh
smetana nebo jogurt
cukr
1 Hera
Ozdoba:
jablka
cukr
skořice
želatina
Pracovní postup:
Postup:
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a upečeme.
2. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, do mouky přidáme 1 lžíci kakaa, a ze 4 bílků ušleháme sníh a smícháme s ušlehanými žloutky a dáme opět péct
Takže budeme mít jednu placku světlou a druhou tmavou. Obě necháme vychladnout.
Náplň: smícháme tvaroh, smetany nebo jogurt, cukry , když je potřeba, přidáme trochu mléka a ušleháme. Pak přidáme Heru a ještě šleháme, aby byl krém pěkně hladký.
Ozdoba: rozpůlená oloupaná jablka dáme vařit do vody, do které jsme dali cukr podle chuti, přidáme skořici, chvilku povaříme a necháme vystydnout. Vlastně to bude jablkový kompot. Jablka by neměla být rozvařená. Potom jablka vyndáme a rozkrájíme na malé kousky. Šťávu použijeme na želatinu.
Na upečenou a vychladlou tmavou placku rozetřeme polovinu krému, na to dáme světlou placku a opět potřeme zbytkem krému. Na to dáme hustě rozkrájená jablka, posypeme skořicí a zalijeme želatinou.
Podle návodu na sáčku želatiny dáme šťávu z uvařených jablek, želatinu a uvaříme.
Tento krém by měl být trochu navinulý ne moc sladký.
Krém si může udělat každý, jaký má rád. My nemáme rádi moc sladké a tučné krémy a tento z tvarohu nám chutná.
Recept vypadá složitý, ale vůbec není.
4 vejce
3 lžíce cukru
4 lžíce mouky
2. Vrstva:
4 vejce
3 lžíce cukru krupice
4 lžíce mouky
1 lžíce kakaa
Náplň:
1 tvaroh
smetana nebo jogurt
cukr
1 Hera
Ozdoba:
jablka
cukr
skořice
želatina
Pracovní postup:
Postup:
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a upečeme.
2. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, do mouky přidáme 1 lžíci kakaa, a ze 4 bílků ušleháme sníh a smícháme s ušlehanými žloutky a dáme opět péct
Takže budeme mít jednu placku světlou a druhou tmavou. Obě necháme vychladnout.
Náplň: smícháme tvaroh, smetany nebo jogurt, cukry , když je potřeba, přidáme trochu mléka a ušleháme. Pak přidáme Heru a ještě šleháme, aby byl krém pěkně hladký.
Ozdoba: rozpůlená oloupaná jablka dáme vařit do vody, do které jsme dali cukr podle chuti, přidáme skořici, chvilku povaříme a necháme vystydnout. Vlastně to bude jablkový kompot. Jablka by neměla být rozvařená. Potom jablka vyndáme a rozkrájíme na malé kousky. Šťávu použijeme na želatinu.
Na upečenou a vychladlou tmavou placku rozetřeme polovinu krému, na to dáme světlou placku a opět potřeme zbytkem krému. Na to dáme hustě rozkrájená jablka, posypeme skořicí a zalijeme želatinou.
Podle návodu na sáčku želatiny dáme šťávu z uvařených jablek, želatinu a uvaříme.
Tento krém by měl být trochu navinulý ne moc sladký.
Krém si může udělat každý, jaký má rád. My nemáme rádi moc sladké a tučné krémy a tento z tvarohu nám chutná.
Recept vypadá složitý, ale vůbec není.