Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Piškot s krémem a jablky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Piškot s krémem a jablky

    1. vrstva:
    4 vejce
    3 lžíce cukru
    4 lžíce mouky

    2. Vrstva:
    4 vejce
    3 lžíce cukru krupice
    4 lžíce mouky
    1 lžíce kakaa

    Náplň:
    1 tvaroh
    smetana nebo jogurt
    cukr
    1 Hera

    Ozdoba:
    jablka
    cukr
    skořice
    želatina
    Pracovní postup:
    Postup:
    1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a upečeme.
    2. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, do mouky přidáme 1 lžíci kakaa, a ze 4 bílků ušleháme sníh a smícháme s ušlehanými žloutky a dáme opět péct
    Takže budeme mít jednu placku světlou a druhou tmavou. Obě necháme vychladnout.

    Náplň: smícháme tvaroh, smetany nebo jogurt, cukry , když je potřeba, přidáme trochu mléka a ušleháme. Pak přidáme Heru a ještě šleháme, aby byl krém pěkně hladký.

    Ozdoba: rozpůlená oloupaná jablka dáme vařit do vody, do které jsme dali cukr podle chuti, přidáme skořici, chvilku povaříme a necháme vystydnout. Vlastně to bude jablkový kompot. Jablka by neměla být rozvařená. Potom jablka vyndáme a rozkrájíme na malé kousky. Šťávu použijeme na želatinu.

    Na upečenou a vychladlou tmavou placku rozetřeme polovinu krému, na to dáme světlou placku a opět potřeme zbytkem krému. Na to dáme hustě rozkrájená jablka, posypeme skořicí a zalijeme želatinou.
    Podle návodu na sáčku želatiny dáme šťávu z uvařených jablek, želatinu a uvaříme.

    Tento krém by měl být trochu navinulý ne moc sladký.
    Krém si může udělat každý, jaký má rád. My nemáme rádi moc sladké a tučné krémy a tento z tvarohu nám chutná.
    Recept vypadá složitý, ale vůbec není.
    Attached Files
    Jana H.
Pracuji...
X