Oznámení

Collapse
No announcement yet.

PROSBA OHLEDNĚ PEČENÍ...

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• PROSBA OHLEDNĚ PEČENÍ...

Ahoj holky, doufám, že nebude vadit moje prosba u psaní receptů do oddělení Pečení sladkého: moc by mi pomohlo, kdybyste prosím psaly i stupně a přibližnou dobu pečení. Chtěla bych něco upéct, zatím jsem pekla dle hrníčkové kuchařky. Snad to nebude vadit, pro mě je trochu rozdíl třeba 150 nebo 200 stupňů a péct např. 15 nebo 50 minut...
    Aspoň přibližně, ať nemusím " stát " a hlídat troubu...
    Vím, že třeba závin se peče při 200 st. asi 20 minut apod., spíš jsem myslela koláče, buchty a jiné dobrůtky..
    Děkuju moc předem, snad to není hloupost...
    Všechny zdravím.
    anina s.

Re: PROSBA OHLEDNĚ PEČENÍ...

Zdravím tě Jani. Víš ono ani to zase tak přesně nejde určit,protože každému může trouba péct jinak. Něco jiného je plynová,něco elektrická. To co je potřeba péci déle,jako bábovky,nebo ovocné bublaniny,kynuté těsto, se musí stejně dělat pomaleji a co je nízké,dělá se rychleji. Taky podle barvy. Ale to je možná názor zkušené ženské. Třeba nemáš ještě takové zkušenosti,ale opravdu není to možné přesně tak popsat. Já dostala recept a že se to peče hodinu a já to měla za 35 minut hotové. Taky je rozdíl,když se peče na horkovzduch a nebo v normální troubě.Prostě instinkt a hlavně pohledem a nebo píchnutím špejle se dá vyzkoušet.Tak nevím.Zatím se měj a hodně úspěchů.Když tak napiš a volej SOS.Ono chybami se člověk učí.Jednou musíš něco zkazit pro příště.

Comment

Re: PROSBA OHLEDNĚ PEČENÍ...

Ahoj Jaruš, dík za reakci a odpověď. Když jsem začínala péct např. z hrníčkové kuchařky, někde to bylo napsané a někde ne.Naučila jsem se dělat si do kuchařky poznámky, tak kde bylo napsané středně vyhřátá trouba, dala jsem to na 150 stupňů, ale upřímně - když bylo napsané " pečeme pomalu v mírně vyhřáté troubě ", tak se mi nechtělo stát u trouby a hlídat.
      Já vím, že každý má troubu jinou, mi blbne elektrická,jednou jsem pekla Kočičí oči z Piškotové kuchařky, nastavila jsem stupně, mělo se to péct asi 30 minut, po 15-ti to bylo nahoře černé a uvnitř syrové, asi pokažený termostat, tak jsem to seškrábala a dopekla v m-vlnce, tak peču v m-vlnce horkým vzduchem a nastavím si stupně na předehřátí, pak to pípne, dám tam něco na pečení a pak nacvakám čas a nemusím tak hlídat.
      Tak jsem myslela to psaní aspoň orientačně, protože vy pečete takové dobrůtky, že to chci vyzkoušet, ale nějak se bojím experimentovat a učit se chybama, když je napsané " vylijeme na plech, posypeme a upečeme ".
      Protože určitě pečete skoro všechny často a dobře narozdíl ode mě, kdy často radši koupím hotovou čoko roládu
      a znáte stupně a čas vašeho pečení, mi by pomohlo, kdybyste to k receptu připsaly, a já bych se k tomu dřív " dokopala " něco upéct.
      Zítra k tvarohům kupuju - dělám v potravinách - ostatní věci a upeču Ivančin tvarohový koláč s kokosem, už jsem zkoukla video.
      Tak to se mi snad povede, mám plno receptů na " vrstvené " sladké, ale jak jsem psala, jednodušší pro mě bylo vzít hrnky, zamíchat a dát péct..
      Tak předem dík za odezvy, rady a receptíky.
      Moc zdravím.
      anina s.

Comment

doba pečení

Ahoj Janino. Nevím, ale myslím si, že máš pravdu v tom, že orientační doba napsat lze. Notabene si myslím, že není problém, pokud některá vkládá recept, aby když bude dobu vědět, aby písla i tu troubu. Tam nejde přesně o minuty, tak jak ty píšeš, ale opravdu jen orientačně. Ostatně docela jde napsat : pekla jsem elektrické na 18O stupních deset minut, př. a každá z nás si to přebere po svém.
        Navíc je známé, že pokud jsou uvedené stupně u elektrické trouby, je dobré dát u horkovzdušné míň. Třeba u elektrické 220 a u horkovzdušné stačí 200. Navíc horkovzdušná není potřeba předehřívat. Plynová je známá, že víc vysušuje, tak je potřeba trošku vkratší doba, aspoň tak já se vždy řídím. No, zatím to snad vychází. Nevím pomohlo li to co jsem odpověděla, ale určitě někdo zkušenější poradí víc a nebo stačí jen psát tu teplotu. Pa. Scarlet

----------------------------------------------------------------------------

Život připomíná Damoklovu hostinu; meč stále visí.
        Voltaire

Comment

Pracuji...
        X