7 dkg másla
15 dkg hl. mouky
150 ml vody
500 g moučkového cukru
1-2 kávové lžičky mandlového aroma
potravinářské barvivo
Máslo a vodu přivedeme k varu, poté přisypeme mouku a "odpalujeme". Když se hmota přestane lepit na stěny hrnce (jde to hodně rychle), odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlého připracujeme přesátý moučkový cukr a mandlovou tresť. Obarvíme potravinářským barvivem.
Musím říct, že se z toho fakt úplně super tvaruje, netvrdnul, na ruce ani ná vál se mi nelepil, ale k sobbě krásně - lepší jak modelína Jediná nevýhoda je, že ta hmota není bílá, takže se musí dobarvit.
15 dkg hl. mouky
150 ml vody
500 g moučkového cukru
1-2 kávové lžičky mandlového aroma
potravinářské barvivo
Máslo a vodu přivedeme k varu, poté přisypeme mouku a "odpalujeme". Když se hmota přestane lepit na stěny hrnce (jde to hodně rychle), odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlého připracujeme přesátý moučkový cukr a mandlovou tresť. Obarvíme potravinářským barvivem.
Musím říct, že se z toho fakt úplně super tvaruje, netvrdnul, na ruce ani ná vál se mi nelepil, ale k sobbě krásně - lepší jak modelína Jediná nevýhoda je, že ta hmota není bílá, takže se musí dobarvit.