Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Odpalovaný "marcipán"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Odpalovaný "marcipán"

    7 dkg másla
    15 dkg hl. mouky
    150 ml vody
    500 g moučkového cukru
    1-2 kávové lžičky mandlového aroma
    potravinářské barvivo

    Máslo a vodu přivedeme k varu, poté přisypeme mouku a "odpalujeme". Když se hmota přestane lepit na stěny hrnce (jde to hodně rychle), odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlého připracujeme přesátý moučkový cukr a mandlovou tresť. Obarvíme potravinářským barvivem.

    Musím říct, že se z toho fakt úplně super tvaruje, netvrdnul, na ruce ani ná vál se mi nelepil, ale k sobbě krásně - lepší jak modelína Jediná nevýhoda je, že ta hmota není bílá, takže se musí dobarvit.

    Click image for larger version

Name:	P5081018.JPG
Views:	1
Size:	56.9 KB
ID:	146430 Click image for larger version

Name:	P5081016.JPG
Views:	1
Size:	81.4 KB
ID:	146431
Pracuji...
X