Suroviny na krém: 3 mascarpone
1 zakysaná smetana
1 šlehačka
3 vejce
lžíce moučk. cukru
3 lžíce kávového likéru (také se dostane koupit likér "tiramisu")
Na proložení krému: cukrářské piškoty (ale nemusí být, stačí kulaté)
Na namočení piškotů: 1 dcl rumu, 1 dcl kávového likéru, 1 lžička
rozpustné kávy
V míse ušleháme 3 žloutky, 1 lžíci moučk. cukru a 3 lžíce kávového likéru, pak postupně přidáváme mascarpone, vyšleháme do hladkého krému a na závěr přimícháme 1 zakysanou smetanu, ušlehanou šlehačku a sníh z bílků. Na dno obdélníkové nádoby (já používám keramickou) rozložíme cukrářské piškoty namočené ve směsi z rumu, kávového likéru a kávy (pokud nám pochybí, tak doděláme a pokud nám zbude, tak zbytek vypijeme). Rozetřeme polovinu krému, znovu rozložíme namočené piškoty a nakonec druhou polovinu krému. Posypeme kakaem a dáme nejlépe do druhého dne vychladit. První kousek se vždy vytahuje špatně, ale ostatní už jdou super a je to móóc dobré.
1 zakysaná smetana
1 šlehačka
3 vejce
lžíce moučk. cukru
3 lžíce kávového likéru (také se dostane koupit likér "tiramisu")
Na proložení krému: cukrářské piškoty (ale nemusí být, stačí kulaté)
Na namočení piškotů: 1 dcl rumu, 1 dcl kávového likéru, 1 lžička
rozpustné kávy
V míse ušleháme 3 žloutky, 1 lžíci moučk. cukru a 3 lžíce kávového likéru, pak postupně přidáváme mascarpone, vyšleháme do hladkého krému a na závěr přimícháme 1 zakysanou smetanu, ušlehanou šlehačku a sníh z bílků. Na dno obdélníkové nádoby (já používám keramickou) rozložíme cukrářské piškoty namočené ve směsi z rumu, kávového likéru a kávy (pokud nám pochybí, tak doděláme a pokud nám zbude, tak zbytek vypijeme). Rozetřeme polovinu krému, znovu rozložíme namočené piškoty a nakonec druhou polovinu krému. Posypeme kakaem a dáme nejlépe do druhého dne vychladit. První kousek se vždy vytahuje špatně, ale ostatní už jdou super a je to móóc dobré.