(doba přípravy asi 50 minut)
1 až 1 a 1/2 bal. piškotů Opavia, 250 g máku, 250 g prášk. cukru, 1 dcl rumu, 100 g mletých ořechů, 100 g másla, pomeranč. kůra, šlehačka, pomeranč. džem nebo čokoládová poleva na ozdobení
Mák spaříme v horké vodě, usušíme a pomeleme.
Utřeme máslo s cukrem, přidáme mák, rum, ořechy a pomeranč. kůru.
Do formy klademe vrstvu piškotů a překryjeme vrstvou makového krému.
Postup opakujeme, dokud nám nedojde krém. Povrch je tvořen piškoty.
Dáme do ledničky ztuhnout, poté vyklopíme a polijeme čokoládovou polevou, případně povrch nahrubo potřeme pomeranč. džemem a ozdobíme šlehačkou.
Opsáno z Piškotové kuchařky.
1 až 1 a 1/2 bal. piškotů Opavia, 250 g máku, 250 g prášk. cukru, 1 dcl rumu, 100 g mletých ořechů, 100 g másla, pomeranč. kůra, šlehačka, pomeranč. džem nebo čokoládová poleva na ozdobení
Mák spaříme v horké vodě, usušíme a pomeleme.
Utřeme máslo s cukrem, přidáme mák, rum, ořechy a pomeranč. kůru.
Do formy klademe vrstvu piškotů a překryjeme vrstvou makového krému.
Postup opakujeme, dokud nám nedojde krém. Povrch je tvořen piškoty.
Dáme do ledničky ztuhnout, poté vyklopíme a polijeme čokoládovou polevou, případně povrch nahrubo potřeme pomeranč. džemem a ozdobíme šlehačkou.
Opsáno z Piškotové kuchařky.