Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Salát César

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Salát César

    Salát César s kuřecím masem

    2 kuřecí prsa
    oblíbená směs koření na kuře
    sůl
    olivový olej
    4 plátky angl. slaniny(nebo Proschuto)

    1 římský salát
    120 g parmazánu
    2 žemle (veku nebo bagetu)

    Dresink:
    2 žloutky
    lžička citronové štávy
    lžička červeného vinného octa
    lžička dijonské hořčice
    lžička Worcester.omáčky
    mletý pepř
    sůl
    100 ml oleje
    stroužek česneku
    3 ančovičky (já nedávám), někdy přidám kapary

    Žemle nakrájíme a nasucho opražíme do křupava.

    Česnek nakrájíme najemno.

    V míse vymícháme žloutky s vinným octem, hořčicí, pepřem a solí dohladka a postupně, za stálého míchání, přiléváme olej, až vznikne hmota asi hustoty majonézy. Vmícháme česnek a dáme do lednice vychladit.
    (kdo nemá čerstvá vejce může dát žloutky vařené)

    Kuřecí prsa očistíme, okořeníme, osolíme a lehce zakápneme olejem a vetřeme do masa.
    Maso opečeme na troše olivového oleje dozlatova společně s plátky slaniny.

    Salát natrháme na kousky a promícháme s dresinkem.
    Měla jsem Rukolu tak jsem ji přidala.

    Na talíř servírujeme salát, nakrájená kuřecí prsa, slaninu, opeč. pečivo a zdobíme hoblinami parmazánu.
    Inspiraci jsem částečně čerpala v pořadu "Kluci v akci"
    Attached Files
    Last edited by Alena Jankova; 13.02.2011, 23:22.
    Alena J
Pracuji...
X