Oznámení

Collapse
No announcement yet.

DOMÁCÍ JÁTROVO - BŮČKOVÁ paštika s mandlemi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • DOMÁCÍ JÁTROVO - BŮČKOVÁ paštika s mandlemi

    DOMÁCÍ JÁTROVO - BŮČKOVÁ paštika s mandlemi
    Click image for larger version

Name:	paštika nakr
Views:	2
Size:	130.5 KB
ID:	147558


    Potřebujeme:
    1 kg
    vepř. bůčku, najemno pomletého
    750 gr. kachních nebo jiných drůbežích jater, 2/3 pomlet a zbývající část si nakrájet na větší plátky
    brandy
    plátky oloupaných mandlí
    anglická slanina na plátky
    sůl, pepř, muškátový oříšek
    brusinky

    Postup: Paštikovou formu nebo třeba srnčí hřbet vyložíme pečícím papírem a poklademe plátky anglické slaniny, tak aby přečnívaly z formy. Na anglickou slaninu dáme polovinu pomleté , okořeněné a smíchané směsi bůčku a jater a pokropíme brandy. Posypeme plátky mandlí a na ně položíme nakrájené kousky jater. Doplníme zbývající pomletou směsí bůčku a jater, znovu pokropíme brandy a přiklopíme přečnívajícími plátky slaniny. Vršek formy zakryjeme alobalem. Dělala jsem tentokrát paštiku bez anglické slaniny, protože jsem slaninu už měla v druhém předkrmu a byla i tak chutná. Do plechu s vyšším okrajem dáme horkou vodu, tak aby sahala cca do poloviny paštikové formy a na 180°C pečeme cca 2 hodiny nebo méně, pokud budete paštiku dělat z menšího množství masa. Z formy vyklopíme až vychladlou paštiku. Click image for larger version

Name:	paštika v celku.jpg
Views:	1
Size:	135.6 KB
ID:	147559K chuti paštiky dobře ladí brusinková omáčka. Podáváme s čerstvým pečivem.
    Dobrou chuť
    ZDENY
Pracuji...
X