DÝŇOVÁ POLÉVKA s jablkem, kari a zázvorem
recept z webu maminčinyrecepty.cz
Potřebujeme:
600 g očištěné dýňové dužniny z dýně Hokaido,
2 jablka kyselejší chuti,
1 cibule,
1 stroužek česneku,
šťáva z půl citronu,
30 g másla,
1 lžička karí,
1 lžička mletého zázvoru,
sůl,
1 l drůbežího vývaru (možno z kostky),
zelená petrželka nebo pažitka, zakysaná smetana nebo šlehačka k dozdobení
Postup:
Dýni pokrájíme na kostky. Jablka oloupeme, pokrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou. Na rozehřátém másle orestujeme pokrájenou cibuli a nadrobno posekaný česnek. Přidáme koření a ještě asi minutu smažíme. Na tento základ nasypeme dýni a jablka, osolíme a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí dýně (asi 40 minut). Necháme částečně zchladnout a rozmixujeme ponorným mixérem. Na talíři můžeme ozdobit lžící zakysané smetany nebo šlehačky (není nutné) a posypeme bylinkami (není nutné) .
Dobrou chuť.
recept z webu maminčinyrecepty.cz
Potřebujeme:
600 g očištěné dýňové dužniny z dýně Hokaido,
2 jablka kyselejší chuti,
1 cibule,
1 stroužek česneku,
šťáva z půl citronu,
30 g másla,
1 lžička karí,
1 lžička mletého zázvoru,
sůl,
1 l drůbežího vývaru (možno z kostky),
zelená petrželka nebo pažitka, zakysaná smetana nebo šlehačka k dozdobení
Postup:
Dýni pokrájíme na kostky. Jablka oloupeme, pokrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou. Na rozehřátém másle orestujeme pokrájenou cibuli a nadrobno posekaný česnek. Přidáme koření a ještě asi minutu smažíme. Na tento základ nasypeme dýni a jablka, osolíme a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí dýně (asi 40 minut). Necháme částečně zchladnout a rozmixujeme ponorným mixérem. Na talíři můžeme ozdobit lžící zakysané smetany nebo šlehačky (není nutné) a posypeme bylinkami (není nutné) .
Dobrou chuť.