LILKOVÁ POLÉVKA pěti chutí
recept z webu PRO ŽENY.cz
Na 2 porce potřebujete: 1 lilek 25 ml oleje, sladkou papriku, lžíci hladké mouky, 180 ml smetany na vaření, 180 ml zakysané smetany a sůl.
Postup: „Lilek podélně rozkrojte, oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Pak jej v hrnci zalijte horkou osolenou vodou a vařte do změknutí, trvá to asi 10 minut. Uvařený lilek sceďte a vložte jej do asi 1 l čisté vroucí vody. V misce v troše studené vody rozmíchejte olej, hladkou mouku a sladkou papriku. Když se voda s lilkem vaří, přilijte k němu paprikovou směs a vařte ještě asi 10 minut. Oproti původnímu receptu jsem si část kostiček lilku oddělila, aby bylo v talíři poznat lilek, a zbytek polévky jsem rozmixovala, přišla mi krémová konzistence lepší. Použila jsem oproti původnímu receptu i 1 kostku zeleninového vývaru, bez toho mi přišla chuť polévky trošku fádní, to však záleží na vaší chuti. Pak přilijte smetanu a vařte dalších 5 minut. A je hotovo! Polévku podávejte se lžící zakysané smetany.“
Dobrou chuť
recept z webu PRO ŽENY.cz
Na 2 porce potřebujete: 1 lilek 25 ml oleje, sladkou papriku, lžíci hladké mouky, 180 ml smetany na vaření, 180 ml zakysané smetany a sůl.
Postup: „Lilek podélně rozkrojte, oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Pak jej v hrnci zalijte horkou osolenou vodou a vařte do změknutí, trvá to asi 10 minut. Uvařený lilek sceďte a vložte jej do asi 1 l čisté vroucí vody. V misce v troše studené vody rozmíchejte olej, hladkou mouku a sladkou papriku. Když se voda s lilkem vaří, přilijte k němu paprikovou směs a vařte ještě asi 10 minut. Oproti původnímu receptu jsem si část kostiček lilku oddělila, aby bylo v talíři poznat lilek, a zbytek polévky jsem rozmixovala, přišla mi krémová konzistence lepší. Použila jsem oproti původnímu receptu i 1 kostku zeleninového vývaru, bez toho mi přišla chuť polévky trošku fádní, to však záleží na vaší chuti. Pak přilijte smetanu a vařte dalších 5 minut. A je hotovo! Polévku podávejte se lžící zakysané smetany.“
Dobrou chuť