Polévka z hlávkového salátu
- 1 ks nakrájené cibule
- kousek celeru, nebo řapíkatý celer
- 4 ks nakrájených brambor
- 1 lístek bobkového listu
- 1 l vývaru i z kostky
- hlávkový salát podle chuti
- máslo
- 1 šlehačka, nebo smetana na vaření
- 2 špetky soli
- 1 lžička mletého barevného pepře - nemusí být
- Na rozehřatém másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte drobně nakrájený celer, brambory a bobkový list. Zalijte vývarem a vařte, až změknou brambory. Vyndejte bobkový list.
- Natrhané listy omytého salátu natrhejte na menší kousky a přidejte do polévky. Přidejte smetanu, podle chuti osolte, prohřejte a odstavte z ohně.
- Na talíři posypte barevným pepřem a kdo má rád, může přikyselit trochou octa.