1 malý nebo 1/2 většího květáku (0.5kg), dvě větší mrkve, 2 l vody, 1/2 lžičky ml. kmínu,
dle chuti bílý pepř, sůl, 1 masox, špetka muškátového květu nebo str. oříšku,
dle chuti bílý pepř, sůl, 1 masox, špetka muškátového květu nebo str. oříšku,
1 lžíce másla, 1 lžíce oliv. oleje, 5 vrchov. lžic hl. mouky
Z másla oleje a mouky uděláme světlou jíšku, naředíme studenou vodou a rozmícháme do hladka. Přivedeme do varu a vložíme na růžičky rozebraný květák, nahrubo nastrouhanou mrkev, sůl, kmín, pepř, masox. Když je květák měkký rozdělíme na kousky šťouchadlem na brambory. Dochutíme muškátovým květem nebo ořechem, popř. vegetou.
Zdobíme nasekanou petrželovou natí.
Z másla oleje a mouky uděláme světlou jíšku, naředíme studenou vodou a rozmícháme do hladka. Přivedeme do varu a vložíme na růžičky rozebraný květák, nahrubo nastrouhanou mrkev, sůl, kmín, pepř, masox. Když je květák měkký rozdělíme na kousky šťouchadlem na brambory. Dochutíme muškátovým květem nebo ořechem, popř. vegetou.
Zdobíme nasekanou petrželovou natí.