Hladká Ančka
3 větší brambory, asi 500 g čerstvých hub, sůl, 2 vejce, smetana nebo mléko na zahuštění, hladká mouka, ocet, kmín.
Oloupané a na větší kousky nakrájené brambory dáme vařit, přidáme na kousky nakrájené hlouby, sůl, kmín a vaříme doměkka. Smícháme hladkou mouku s mlékem nebo smetanou, rozkvedláme a nalijeme do hub. Přidáme vejce ,chvilku povaříme. Dochutíme octem, popřípadě dosolíme. S moukou děláme opatrně, protože brambory polévku zahustí. Dělá se z čerstvých hub, ale když nejsou a budete dělat ze sušených, tak se musí namočit. Nejlepší je z lišek. Někdo přidává bobkový list, ale maminka ji vařila takto a já ji vařím podle ní.
V podstatě , když se ještě přidá kopr, tak je to Jihočeská kulajda.
3 větší brambory, asi 500 g čerstvých hub, sůl, 2 vejce, smetana nebo mléko na zahuštění, hladká mouka, ocet, kmín.
Oloupané a na větší kousky nakrájené brambory dáme vařit, přidáme na kousky nakrájené hlouby, sůl, kmín a vaříme doměkka. Smícháme hladkou mouku s mlékem nebo smetanou, rozkvedláme a nalijeme do hub. Přidáme vejce ,chvilku povaříme. Dochutíme octem, popřípadě dosolíme. S moukou děláme opatrně, protože brambory polévku zahustí. Dělá se z čerstvých hub, ale když nejsou a budete dělat ze sušených, tak se musí namočit. Nejlepší je z lišek. Někdo přidává bobkový list, ale maminka ji vařila takto a já ji vařím podle ní.
V podstatě , když se ještě přidá kopr, tak je to Jihočeská kulajda.