Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Rybí guláš

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Rybí guláš

    RYBÍ GULÁŠ

    Click image for larger version

Name:	ryb
Views:	1
Size:	136.5 KB
ID:	147544

    recept z netu s mými drobnými úpravami

    Potřebujeme: vykostěnné filety z ryb, nejlépe ryby, které skoro kosti nemají, jako třeba sumec, pangas nebo kvalitní nemleté filé bez kostí
    červenou papriku čerstvou
    máslo
    olej
    cibuli
    hladkou mouku
    koření - sladkou červenou papriku, bílý pepř, sůl, kuličky nového koření, bobkový list
    rybí nebo kuřecí vývar , může být z kostky
    citrón, zelená petrželka

    Postup: Je to velmi rychlá příprava, protože nechceme, aby se nám ryba úplně rozpadla, tak je dobré si dopředu připravit nakrájenou rybu i jíšku, kterou připravíme na směsi másla a oleje z hladké mouky a uděláme ji světlou a odložíme si. Na oleji dorůžova necháme změknout cibuli, neděláme ji do tmava a přidáme k cibuli kuličky nového koření a bobkového listi a necháme rozvonět. Rybí filety nebo filé nakrájené na větší kostky, a osušené mírně osolíme a opepříme, poprášíme hladkou moukou a malou chviličku opečeme na cibulovém základu, pak zasypeme červenou sladkou paprikou a hned zalijeme rybím nebo kuřecím vývarem, může být i z kostky. Vývarem šetříme, přidáme jen tolik, abychom měli guláš a ne rybí polévku Přidáme na proužky nakrájenou čerstvou papriku. Zahustíme jíškou. Ihned po změknutí papriky, což je pár minut je rybí guláš hotov, podle chuti dosolíme a můžeme ho dochutit čerstvou petrželkou a chuť ryby i pěkně zvýrazní troška citrónové šťávy. Osobně nechávám bobkový list i nové koření v hotovém guláši, klidně i do druhého dne, protože dávají jídlu moc pěknou vůni a při servírování se koření pohlídá.
    Příloha pečivo nebo vše, co máte rádi ke guláši.

    Dobrou chuť.
    ZDENY
Pracuji...
X