4 plátky lososa bez kůže (celkem cca 500g)
2 lžičky směsi pěti čínských koření
1 velká mrkev, 1 pórek, 3 cm kořenu čerstvého zázvoru,
2 lžíce zázvorového vína, 2 lžíce světlé sojové omáčky,
1 lžíce rostl. oleje, sůl, pepř
Rybí plátky omyjte, osušte pap. ubrousky, po obou stranách potřete směsí pěti koření, solí a pepřem.
Očištěnou zeleninu pokrájejte na tenké proužky (i oloupaný zázvor), v míse promíchejte se zázvorovým vínem a 1 lžící sójové omáčky.
Předehřejte gril na střední teplotu a vložte rybí plátky na mřížce, potřené zbývající sójovou omáčkou. Grilujeme na každé straně 3-4 minuty .
Mezi tím rozehřejte ve woku nebo pánvi olej a osmažte zeleninu (5 minut za stálého míchání) Ne příliš do měkka.
Hotovou zeleninu rozdělíme na talíře, na ni plátky lososa, které ozdobíme nasekaným pórkem, mrkví, zázvorem.
Příprava 2 porcí mi trvala 20 minut.
Směs pěti čínských koření je výrazná a ostrá, tak ji použijte s mírou !!!
2 lžičky směsi pěti čínských koření
1 velká mrkev, 1 pórek, 3 cm kořenu čerstvého zázvoru,
2 lžíce zázvorového vína, 2 lžíce světlé sojové omáčky,
1 lžíce rostl. oleje, sůl, pepř
Rybí plátky omyjte, osušte pap. ubrousky, po obou stranách potřete směsí pěti koření, solí a pepřem.
Očištěnou zeleninu pokrájejte na tenké proužky (i oloupaný zázvor), v míse promíchejte se zázvorovým vínem a 1 lžící sójové omáčky.
Předehřejte gril na střední teplotu a vložte rybí plátky na mřížce, potřené zbývající sójovou omáčkou. Grilujeme na každé straně 3-4 minuty .
Mezi tím rozehřejte ve woku nebo pánvi olej a osmažte zeleninu (5 minut za stálého míchání) Ne příliš do měkka.
Hotovou zeleninu rozdělíme na talíře, na ni plátky lososa, které ozdobíme nasekaným pórkem, mrkví, zázvorem.
Příprava 2 porcí mi trvala 20 minut.
Směs pěti čínských koření je výrazná a ostrá, tak ji použijte s mírou !!!