Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Losos na pěti kořeních

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Losos na pěti kořeních

    4 plátky lososa bez kůže (celkem cca 500g)
    2 lžičky směsi pěti čínských koření
    1 velká mrkev, 1 pórek, 3 cm kořenu čerstvého zázvoru,
    2 lžíce zázvorového vína, 2 lžíce světlé sojové omáčky,
    1 lžíce rostl. oleje, sůl, pepř

    Rybí plátky omyjte, osušte pap. ubrousky, po obou stranách potřete směsí pěti koření, solí a pepřem.
    Očištěnou zeleninu pokrájejte na tenké proužky (i oloupaný zázvor), v míse promíchejte se zázvorovým vínem a 1 lžící sójové omáčky.
    Předehřejte gril na střední teplotu a vložte rybí plátky na mřížce, potřené zbývající sójovou omáčkou. Grilujeme na každé straně 3-4 minuty .
    Mezi tím rozehřejte ve woku nebo pánvi olej a osmažte zeleninu (5 minut za stálého míchání) Ne příliš do měkka.
    Hotovou zeleninu rozdělíme na talíře, na ni plátky lososa, které ozdobíme nasekaným pórkem, mrkví, zázvorem.
    Příprava 2 porcí mi trvala 20 minut.
    Směs pěti čínských koření je výrazná a ostrá, tak ji použijte s mírou !!!
    Attached Files
    Alena J
Pracuji...
X