Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Těstíčko nejen na ryby

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Těstíčko nejen na ryby

    250 ml hladké mouky
    250 ml piva
    1 vejce = žloutek + tuhý sníh z bílku
    sůl
    olej na smažení

    Do mísy vsypu mouku,přidám špetku soli a jakékoliv pivo ( pivní štamgastři přidají své oblíbené ). Místo piva můžete dát vodu,mléko nebo směs vody a jogurtu.Z bílku a špetky soli ušlehám tuhý sníh a zlehka přimíchám do těstíčka. Všechen vzduch co je ve sněhu pak při smažení těstíčko nádherně nadlehčí a bude křupavé.
    Do pánve naleji asi pěticentimetrovou vrstvu oleje a nechám rozpálit.Nebo použijte fritézu na 180°C. Rybí kousky obalím v těstíčku,opatrně vytáhnu a mírně zatřesu,tím přebytečné těstíčko odpadne a vkládám do rozpáleného oleje na čtyři minuty.Dejte pozor,olej dost stříká! Osmažené kousky pokládám na papírovou utěrku,aby se vsákl přebytečný tuk.Pak ještě každý kousek posypu špetkou mořské soli.
    Toto těstíčko lze použít i na smažení zeleniny ( cibule,paprika,cuketa,...).
    Iva4
Pracuji...
X