Vařené brambory / asi 8 středně velkých/, 1 cibule
talíř nakrájených hub / směsku /
200 ml šlehačky, 125 ml zakysané smetany
1/2 balení Gorgonzoly / nebo Nivy/
několik růžiček brokolice, nebo květáku
sůl,pepř, kmín, 1 vejce, petrželka, nebo nať z cibulky
Houby předdusíme s kmínem, solí,cibulí, přidáme růžičky brokolice. Vmícháme gorogonzlu, ta je měkká, nedá se nadrobit jako niva a kysanou smetanu.
Brambory nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme.ˇˇCást Dáme do vymaštěného pekáčku, já dávám olej, navršíme houbovou směs, navrch dáme zbytek brambor , zalejeme šlehačkou, ve které jsme rozkvedlali vejce. Pečeme v troubě dozlatova.
Pozor na sůl, pokud se dává niva, pozor na na olej, smetany jsou tučné.
talíř nakrájených hub / směsku /
200 ml šlehačky, 125 ml zakysané smetany
1/2 balení Gorgonzoly / nebo Nivy/
několik růžiček brokolice, nebo květáku
sůl,pepř, kmín, 1 vejce, petrželka, nebo nať z cibulky
Houby předdusíme s kmínem, solí,cibulí, přidáme růžičky brokolice. Vmícháme gorogonzlu, ta je měkká, nedá se nadrobit jako niva a kysanou smetanu.
Brambory nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme.ˇˇCást Dáme do vymaštěného pekáčku, já dávám olej, navršíme houbovou směs, navrch dáme zbytek brambor , zalejeme šlehačkou, ve které jsme rozkvedlali vejce. Pečeme v troubě dozlatova.
Pozor na sůl, pokud se dává niva, pozor na na olej, smetany jsou tučné.